5G Internet stormer nu fremad

Millioner af mennesker er nu på internettet, når de arbejder og studerer hjemmefra, og for mange af dem er dette en helt ny situation med helt nye udfordringer med en stabil internet adgang.

Mange længes efter en større kapacitet på internettet

Derfor er der mange der nu kigger efter det nye 5G internet, som er den løsning der kan levere de nye store datamængder, der nu efterspørges online.

Problemet er hovedsagelig video. Da videoerne kom frem var de ikke særlig krævende med hensyn til kapacitet på internettet. Men derefter startede man med først halv HD High Definition på 1280 x 720 pixel, der blev drevet af det nye mp4 fil system som kunne levere flotte detaljerede videoer med mindre krav til kapacitet.

 

Men så ville man have mere video

Årene fra 2014 – 2016 implementerede man fuld HD High Definition der med sine 1920 x 1080 pixels leverede knivskarpe film og videoer med en fin detaljerigdom.

Teknologien var det som drev det hele fremad. Og teknologien fortsatte med at skulle overgå sig selv i en skarp konkurrence. Nu skal videoer være med 4K med 3840 x 2160 pixels og i fremtiden også 8K der fylder 7680 x 4320 pixel. Dette kræver en kæmpe kapacitet.

Det er sådan at internettet i dag slet ikke vil kunne vise videoer og film i 4K og 8K – kapaciteten er slet ikke stor nok.

 

Video vil bane vejen for det nye 5G netværk.

Men også i hjemmet og i virksomhederne vil der være en masse enheder, der konkurrerer om kapacitet på et netværk der allerede nu synes at være nået grænsen af kapacitet. Dette kan forårsage interne trafikproblemer og nedgradere ydeevnen, når man arbejder online og meget foregår med video.

Virksomheder og familier skal også have beføjelse til at tage forholdsregler mod uautoriserede brugere på deres hjemmenetværk og sikre, at de har tilstrækkelig hastighed og båndbredde til at håndtere arbejdsbyrden. Dette kræver sikre routere.

 

Routere og switche kan ikke følge med.

Derfor er det næste problem de routere og switche, der fordeler internettet til de enkelte brugere.

Derfor skal der udvikles og fremstilles helt nye enheder med routere, som kan levere til mange brugere. Der er ved at blive udtænkt helt nye løsninger til mange brugere der næsten alle anvender video.

Der er også de mange medarbejdere i den private og offentlige sektor som ønsker at arbejde hjemmefra, universiteter skal give de studerende mulighed for at komme online hjemmefra. Selv i de videregående uddannelsesinstitutioner ser man nu video til hurtigt at imødekomme behovet for pålidelige og sikre forbindelser mellem studerende og lærere.

 

Aktuelle nedlukninger på grund af Corona

Da den private og offentlige sektor kræver karantæne, herunder arbejde-fra-hjemmet, fjernundervisning og telehealth for at begrænse spredningen af ​​COVID-19kræver det mobile hotspots, USB-modemer, routere og telefonlinjehubs, der giver arbejdstagere og familier adgang til sikker og pålidelig forbindelse.

Internet med 5G er endnu ikke implementeret. Men allerede nu oplever man mange steder at 4G netværket slet ikke kan klare de nye udfordringer fra de millioner af brugere der er sultne efter og ligefrem kræver at internettet bare skal kunne levere de nye krævende videoer og interaktive websider som for eksempel spilindustrien leverer.

Internettet med 5G er snart ved at blive rullet ud over hele verden, og rigtig mange af verdens krævende brugere af internet længes efter at kunne streame deres favoritfilm og video i 8K uden nogen irriterende afbrydelser. Det kan man med 5G internet.

Dette er første artikel i en serie om 5G internet. Nyhedscentrum er på forkant med 5G internet og vil levere de sidste nyheder om dette emne.

 

Kilder: Mentorweb.dk, Dansknettv.dk NYSE.dk

 

 

Skift til grøn energi sker hurtigere end ventet, men 3 grader varmere fremtid venter

De værste klimascenarier bliver ifølge flere forskere stadig mindre sandsynlige med grønne energiformers fremmarch. Der er dog eksperter, som anslår en 3 grader varmere fremtid……

Læs resten af …

 

 

Sæt grøn strøm til kloden – Danskerne er i førertrøjen

Danskerne sparer nu mere CO2 med ny grøn strøm i massevis. – Danskernes elforbrug i 2019 endte positivt ud med et stort fald i CO2-udledningen, der fra en gennemsnitlig kilowatttime i de danske husstandes stikkontakter……

Læs resten af …

 

 

 

 

 

Ledige lokaler i Nyborg finder du på Lindholm Business Center

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.