EU planlægger at åbne for rejser til sommer

Ifølge EU kan vi sandsynligvis tage på sommerferie i Europa

EU vil gradvis åbne for rejser til sommer, ifølge en udmelding fra den kendte EU kommissær, Paolo Gentilon og den magtfulde EU-næstformand Margrethe Vestager.

Det vil i første omgang betyde, at borgere i lande, der er lige langt i bekæmpelsen af covid-19 kan rejse fra det ene land til det andet.

Det sker blandt andet for at kicksstarte turistindustrien, der er blevet hårdt ramt af coronakrisen.

Op mod 10 procent af EU´s økonomi udgøres af turisme, og det er især syd-europa det handler om, hvor det for enkelte lande er op mod 20 procent af deres økonomi.

I første omgang vil det dog primært gælde den arbejdskraft, der hidtil er blevet ramt af grænselukningerne.

“Vores budskab er, at vi får en turistsæson til sommer,” udtaler kommissær for økonomiske anliggender, Paolo Gentiloni, ” selvom det er med sikkerhedsforanstaltninger og begrænsninger.” (BBC)

Østrig og Tyskland er de seneste EU-lande, der er blevet enige om at fjerne rejsebegrænsninger, og flere lande er fremme med planer for grænseåbninger.

Det gælder ikke Danmark indtil videre. Her vil regeringen vente og se tiden an, men der føres dialog fra regeringens side, både med Tyskland og de nordiske lande. (Berlingske)

Europa-Kommissionen udtaler, at dens vejledning er baseret på principperne om sikkerhed og ikke-forskelsbehandling.

EU og Margrethe Vestager ønsker gang i turismen

Kommissionens næstformand Margrethe Vestager udtaler, at ingen skal rejse, hvis de føler sig syge eller oplever symptomer.

Ifølge BBC involverer de ikke-bindende planer lande, der samarbejder om gradvist at fjerne rejseforbud og derefter grænsekontrol, mens de opretholder målrettede foranstaltninger, efterhånden som Covid-19-udbruddet kommer under kontrol på tværs af medlemslandene.

Margrethe Vestager udtaler at ”arbejdere og rejsende har krav på at vide, at hoteller, restauranter og strande er sikre,”og tilføjer, at de forskellige kontaktsporingsapps, som de europæiske lande arbejder på for at overvåge spredningen af ​​Covid-19, skal virke i hele Europa.

“Selvfølgelig vil dette ikke blive en normal sommer, men når vi alle arbejder sammen … så behøver vi ikke at se en helt mistet sommer”

De danske strande er blevet populære under covid-19

Nogle af anbefalingerne fra EU er:

Jernbane- og flybilletter skal købes og checkes ind online med fysisk afstand ved sikkerhedskontroller.

Mad og drikke bør ikke længere sælges ombord på flyvninger for at begrænse kontakten.

Færre passagerer bør være tilladt om bord på fly, busser, tog og færger og håndsprit bør være tilgængelig.

Passagerer, der ikke er fra samme husstand, skal sidde fra hinanden.

Alt transportpersonale skal have beskyttelsesudstyr med mulige beskyttelsesbarrierer for chauffører.

Ryanair melder om, at man igen vil åbne for en lang række flyvninger til Europas storbyer fra 1. juli. Det vil betyde, at der igen flyves både fra Billund og Århus.

Ifølge transportminister Benny Engelbrecht (S) er der ingen begrænsninger på, hvor meget flyselskaberne kan flyve. Rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet gælder dog stadig, og der er også indrejserestriktioner for udlændinge. (Berlingske)

Der er dog også den mulighed, at danskerne har fået øjnene så meget op for den danske natur under covid-19 krisen, så det mere er de danske strande, der lokker feriefolket og ikke “sommer i Europa”.

Det er også gået op for de fleste, hvor meget klimaet har haft gavn af den reducerede rejseaktivitet, så det kan sandsynligvis også spille ind på rejselysten til udlandet.

 

Relateret artikel:

Største globale fald i CO2-udledning nogensinde: Selv med genåbning er et fald på 8 procent sandsynlig i år

“Energisektoren der kommer ud af denne krise, vil være markant forskellig fra den, der kom før.” Det Internationale Energiagentur har lavet en omfattende beregning for 2020 …

 

Kilder: BBC, Berlingske, Zetland.

 

 

 

 

 

Læs mere om hvordan Borgerlige Danmark bliver styrket i denne tid med helt nye mål.

Ledige lokaler i Nyborg kan nu findes klar på Lindholm Business Center

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her