København med dansk livsstil kendes som den glade hovedstad

Danskerne er dem der har skabt København med sund livsstil, nordisk køkken, masser af kultur og hyggelige cyklister. Besøg farverige købmandshuse, oplev cykelkultur, berømte restauranter og folkelig hygge i København. Sådan beskrives København af CNN Travel i deres nye anbefaling for 2020.

Amalienborg og Frederik 5. rytterstatue fra 1771 af J.F. Saly

Den danske hovedstad, København, er et af de steder, verdens turister skal besøge i 2020.
Den verdenskendte rejseside CNN Travel har nu anbefalet København som nummer 2 på foretrukne destinationer sammen med 19 andre destinationer på CNN Travel’s årlige liste med 20 rejsemål verdens turister bør besøge i 2020.

København, der er kendt som den glade hovedstad i et af verdens lykkeligste lande, har længe været en kilde til fascination for rejsende, der er tiltrukket af byens cykelkultur, farverige købmandshuse, avancerede restauranter og “hygge”, skriver CNN Travel blandt andet i deres anbefaling.

Ud over København der er nummer 2 lige efter Chile Lake District er kun 19 andre destinationer på listen. Det er blandt andet Estland, Washington D.C i USA, Jamaica og Galway i Irland.

Hvad er det som danskerne og København kan, der ofte bliver beundret af verdens turister?

Svaret kan ligge i 10 destinationer i København, skabt af danskerne:

Rådhuspladsen med en afslappet og hyggelig atmosfære med kunst og spillemænd.

Cyklister på sikre cykelstier langs byens hovedgade H C Andersens Boulevard.

Smuk vandretur lige fra Christiansborg, langs havnefronten, Gefionspringvandet, omkring Kastellet og helt ud til Den Lille Havfrue. Man kan derefter indtage sin frokost i Lumskebugten, som er navnet på en kendt restaurant lige ved havnefronten.

Amagertorv ved Storkespringvandet, som den danske sanger og sangskriver Cæsar gjorde verdensberømt med sangen om Det Store Stygge Storkespringvand, hvor man tilbage i tresserne kunne indtage en perfekt anrettet portion knippelsuppe, hvis man som Hippie formastede sig til at opholde sig der med “bare tæer og Beatleshår”.

Nørre Voldgade. Man skal heller ikke snyde sig selv for en tur til Jarmers Plads, vandre gennem Ørstedsparken, videre henad den flotte boulevard Nørre Voldgade med de smukke velhaverhuse og Folketeatret, der oser af nyklassicistisk byggestil, henover Israels Plads til Torvehallerne der bugner af spisesteder. Dette er København med skønhed og hygge.

Strøget som er en af Europas længste gågader med et væld af butikker med rimelige priser, lige til nogle af verdens dyreste mærkevarebutikker der byder på exclusive indkøbsmuligheder.

Amalienborg Slot med Kongehuset, den smukke Amaliegade, Marmorkirken og Bredgade med velhavere og flot arkitektur.

Nationalmuseet i København der har til huse i Prinsens Palæ fra 1743. Her kan du opleve Danmarks historie fra istidens rensdyrjægere, over vikingetiden, kristendommens indførelse og enevælden helt frem til nutidens moderne samfund.

Kanalerne med Kanalrundfart eller en romantisk tur i gondol rundt i Københavns havn og de mange charmerende kanaler, hvis udstrækning rækker mange sømil. Se de smukke huse i Nyhavn, oplev at være kaptajn på din egen EL-drevne båd til Operaen eller sejl på eventyr i en lejet kajak.

Operaen der er skænket af Mærsk Mc-Kinney Møller

Københavns smukke hovedbanegård indviet 1911 med arkitektur fra attenhundredtallet og perronerne med flotte gitterspær i træ og støbejernssøjler, der revolutionerede dansk byggeri i jernstøberiernes storhedstid. Tivoli med mange moderne og klassiske forlystelser, videre ad Tietgensgade til Halmtorvet med den gamle Kødbyen og Øksnehallen med de mange udstillinger med kultur og kunst.

 

Det er hvad mange udenlandske turister beundrer og længes efter, når turister år efter år bliver ved at vende tilbage til danskerne og den danske hovedstad.

Det er heller ikke første gang, at København bliver udpeget som oplagt rejsemål af de internationale medier, forlag og rejsesider.
Det verdenskendte rejsebogsforlag Lonely Planet udpegede også i 2019 København som en af de ti bedste byer i verden at rejse til, for at opleve verdens skønne steder.
Det er tidligere sket at CNN Travel giver København en god anbefaling. Allerede i 2018 blev København for eksempel kaldt verdens bedste badeby af CNN Travel, der også denne gang blev imponeret af Københavns velsignelser.

Danmark og København kan altså noget der bliver påskønnet verden over. Den danske livsstil, humor, madoplevelser og især hygge er det som gør danskerne specielle.

Det danske folk som helhed bør derfor lære at bevare denne specielle danske livsstil, der helt åbenbart påskønnes blandt verdens øvrige folkeslag. Den danske livsstil er dermed blevet til et uvurderligt aktiv for Danmark og den danske befolkning.

 

 
Relaterede artikler:
 
 
Det gode liv Det gode liv hvordan kommer man derhen?

 

Den gode livsstil 9 ting der giver dig energien og det gode liv tilbage

 

Kilder: Mentorweb.dk, CNN Travel, Lonely Planet

CNN Travel

 

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her