Tung dyne kan bidrage til bedre søvnkvalitet og en god nattesøvn

Tung dyne kan give dig en god søvn med en solid følelse af tryghed i søvnen. En tung dyne kan ligefrem føles som et blødt kram og kan på denne måde hjælpe med til en bedre søvnkvalitet, så man har lettere ved at sove natten igennem.

Hvis man har svært ved at falde i søvn kan man ofte få gavn af en tung mormor dyne, der føles som ens mormors tunge dyne man oplevede i barndommens sommerferier.

 

Tung dyne giver tryghed

Tung dyne og bedre søvn kan opleves med den ekstra tryghed som en tung dyne giver, når den med sin høje vægt skaber et mildt pres på kroppen. Dette milde pres sætter gang i dine positive følelser, og på den måde vil en tung dyne bidrage til en forbedret søvnkvalitet.

 

Tunge dyner med deres faste, men blide tryk, som en tung dyne skaber, kaldes i fagsprog for ”Deep Pressure Touch Stimulation” (DPTS).

Ny forskning viser at Deep Pressure Touch Stimulation ofte medfører øget frigivelse af de gode hormoner, der medvirker til at man oplever en god velvære.

 

Hvordan fungerer tunge dyner?

Når du er stresset, slår dit hjerte for hurtigt. Når dette sker, kan sænkning af din puls føre til en generel følelse af ro. Trykket beroliger dig ved at aktivere dit parasympatiske nervesystem, hvilket sænker din puls, når du er stresset.

Når man opnår en lavere puls fører det til den generelle følelse af ro, som den tunge dyne giver. Dette bevirker et fald i niveauet af stresshormon, og samtidig vil niveauet af søvnhormoner stige. På denne måde bevirker en tung dyne at du kan øge din følelse af velvære og denne tilstand vil ofte gøre det lettere for dig at falde i søvn. (Penn Medicine)

En tung dyne virker som en slags “trykterapi” – ved hjælp af en blød og rolig mængde pres på hele din krop, svarende til den dejlige følelse af at blive krammet, svøbt, a’et eller holdt blidt fast som kun ens mor eller far kan gøre det.

 

Tunge dyner er tidens nye trend og er blevet populære

Tunge dyner er faktisk velegnet til enhver person, og ikke kun til dem, der oplever at være utilfreds med deres søvnkvalitet. Vægten af den tunge dyne og de omfavnende og bløde egenskaber bevirker at man lettere kan slappe af og opleve en mere effektiv og dyb søvn, så du vågner udhvilet om morgenen og føler dig bedre tilpas.

 

Tunge dyner har fået ny opmærksomhed i vores fortravlede verden. Man kan se en trend hen imod, at man igen søger den tryghed som en tung dyne giver, med dens mange gode egenskaber, der får barndommens trygge følelse frem i mange mennesker.

 

Relaterede artikler:

Ny søvnforskning: Tunge dyner giver bedre søvn

Effekten i tunge dyner går blandt andet ud på, at man ligger roligere, føler sig mere tryg når man sover under en under en tung dyne. Forskellige receptorer bliver positivt stimuleret, kroppen slapper af, og man får …..
Læs mere….

 

 

Kilder: Penn Medicine, AnturiCompassionCenter.com, Mentorweb.dk,

 

 

 

 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.