Lykkeekspert Nathalie Dahl: Lykke er en livsstil

Artikel af Nathalie Dahl – nathaliedahl.dk

Lykke er en livsstil og en beslutning om at være lykkelig

Hvis jeg siger, at alle mennesker vil være lykkelige, overdriver jeg nok ikke. Vi har adgang til et væld af oplysninger og kan søge informationer om ”det lykkelige liv” med et klik via internettet. Alligevel oplever vi at lykken udebliver. Vi hører om flere, der søger lykken og påvirkes af den mørke tid.

“Lykke er det højeste mål i livet, hvor alle andre mål samles i en højere enhed”- Deepak Chopra.

Men jeg vil trøste dig. At føle sig lykkelig kan læres, ligesom du har lært matematik, grammatik og sprog. “Det er noget pjat” tænker du måske. – Nej, det er det ikke – at føle sig lykkelig kan læres og det er allerede bevist.

 

Enten føler du lykken eller også føler du ikke lykken . Næsten lykkelig findes ikke

Måske har du svært ved at beskrive lykken? Jeg hører ofte sætningen:“Lykke er abstrakt og er svær at forklare”. Til det svarer jeg: ”Nej, tværtimod lykke er en meget præcis følelse. Prøv at spørge dig selv: “ Er jeg lykkelig?”, svaret skal komme med det samme. Hjertet svarer dig enten med: ”Ja” eller ”Nej”, der findes ingen mellemvej. Ligesom med kærligheden. Enten er du forelsket eller også er du ikke. Sådan er det bare.
Når hjertet svarer: ”Nej, jeg er ikke lykkelig” overtages dit første og ærlige svar ofte af din hjerne med logiske bortforklaringer og argumenter som: ”Jeg har det jo rimeligt -og det er vel Ok selvom det godt kunne gå bedre.”

 

Lykken skal findes inde i dig

Tror du virkelig på, at du bliver mere lykkelig, når du får et eller flere af dine ønsker opfyldt? fx når du finder drømmejobbet, kærligheden i dit liv eller en har flere penge end du kan nå at bruge. Mangler du bare at tabe dig et par kilo? Eller kommer lykken først når du er gået på pension? Hvis du tænker således, betyder det, at du tror på, at årsagen til din manglende lykke skal findes i omverdenen. Du søger efter lykken ved, at ændre ydre omstændigheder. Så du venter… Og kæmper… Og bliver utålmodig og frustreret når lykken udebliver.
Lykken findes inde i dig og den afhænger ikke af andre mennesker eller ting omkring dig.
Man kan være lykkelig i elendige kår og være dybt deprimeret med flere millioner på kontoen.

Flere undersøgelser viser, at lykken ofte er blevet identificeret med god økonomi. (Tænk dig, hvis du vandt Lotto) eller med at have succes på arbejdsmarkedet. Penge og succes på jobbet vækker kortvarige begejstring. Når pengene er brugt eller man mister sit arbejde slutter begejstringen og glæden forsvinder brat.

 

Krop-sind-energien er tæt forbundet

Tibetansk syn på lykken. Den Tibetanske livskunst er flere tusinde år gammel. Den Tibetanske livskunst består i al sin enkelt hed i: At leve et langt,sundt, succesfuldt og lykkeligt liv. – At være rask er en absolut forudsætning for et lykkeligt liv.

Når du bare er en lille smule syg, bliver du hurtigt træt, og motivationen gemmes i sengen langt under dynen. Humøret er ikke det bedste, når kroppen ikke har det godt.

På den måde kan du let mærke på dig selv, at krop-sind-energien er tæt forbundet.

Tibetanere ser på mennesket som en helhed bestående af tre dele: Den fysiske krop, den energetiske krop og den mentale krop. Hvis du forestiller dig, at et menneske er en computer, svarer den fysiske krop til computerens hardware, den energetiske krop er strøm, som PC-en får gennem en oplader og den mentale krop er software.

Tibetanerne nævner 3 nødvendige komponenter for lykke

  1. Beroligende sind, som er klar til acceptere livet, som det er, og som er positiv uanset situationen. – Når du har ro i tankene, er det ikke grund til stress, angst og konflikter.
  2. Velvære, velstand og tilfredshed med sig selv og alt det du har.
  3. Tilfredshed med din krop, udseende og dig selv generelt, samt tilfredshed med alt omkring dig: job, parforhold, økonomi, bolig og venner.

 

Således får du glæde i hverdagen.

Når du ikke har været glad i et stykke tid, er det tid handling.

Hvad skal der gøres? Det behøves ikke at være en fysisk handling.
Nu har du sikkert flere spørgsmål som:

Hvordan får jeg ro i tankene?
Hvad kan jeg gøre for at få velstand?
Hvordan kan jeg acceptere mit liv nu, inden jeg får det bedre?
Hvordan får jeg mere glæde hverdagen?

At erkende, at du ikke er lykkelig og du vil gøre noget ved det er 50% af løsningen.
Erkendelsen plejer at give lyst, motivation og vilje til din nye livsstil.

De sidste 50% er din PLAN og handlinger, som kommer til at ændre din livsstil. Struktur er nødvendig da du ellers risikerer, at starte på forskellige ting som du hurtigt dropper igen. Dette kan gentage sig år efter år. Derfor er det vigtigt at du laver en konkret og overskuelig plan og holder dig til den. Det vil jeg gerne hjælpe dig med.

 

 

Kilder: Nathalie Dahl

 

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her