Nyt kæmpebatteri kan rumme strøm til 200.000 husstande: Gennembrud for lagring af bæredygtig energi

Cryobatteriet kan løse problemet med opbevaring af vedvarende strøm

En af de største udfordringer ved en bred implementering af vedvarende energi er opbevaring af strøm genereret af vind eller sol.

Det problem ser briterne nu ud til at være kommet et langt skridt i retning af at løse.

Det er verdens største flydende luft batteri, og vil få en kapacitet omkring dobbelt så stort som verdens største kemiske batteri, Tesla batteriet i Syd-Australien.

Projektet kendt som “CryoBattery”, vil være det første kommercielle batteri af sin art. Batteriet vil blive placeret i nærheden af ​​Manchester i England og hjælpe landet med at opbevare vedvarende energi fra “Walney offshore wind farm”, verdens største vindmøllepark, der i øvrigt er drevet af danske Ørsted.

“Denne revolutionerende nye Cryobatteri-facilitet vil udgøre en vigtig del af vores skub i retning af nul CO2-udledning og bringe større fleksibilitet i Storbritanniens elektricitetsnet – og skabe grønne jobs i Manchester,” skriver den britiske energi- og ren vækstminister Kwasi Kwarteng i en pressemeddelelse.

CryoBatteriet fungerer ved at køle og komprimere luft med elektricitet

“Projekter som disse vil hjælpe os med at realisere den fulde værdi af vores vedvarende energi i verdensklasse og sikre, at hjem og virksomheder stadig kan drives af grøn energi, selv når solen ikke skinner og vinden ikke blæser.”

Projektet forventes at stå klart i 2022, og da vil batteriet være i stand til at forsyne 200.000 husstande i fem timer og opbevare strøm i mange uger. (The Guardian)

CryoBatteriet fungerer ved at bruge elektricitet til at køle og komprimere luft, omdanne den til væske og opbevare den i industrielle containere. Derefter føres væsken gennem en turbine, der igen laver den om til elektricitet og sender det tilbage i strømnettet, når det er brug for det.

En af udviklerne udtaler til The Guardian, at batteriet er skalerbart og kan bygges alle steder.

Firmaet bag, Highway Power har planlagt lignende projekter rundt omkring i Europa og USA.

Den britiske regering har støttet projektet med 100 millioner kroner og anser det som en del af en grøn genstart af den britiske økonomi efter covid-19 krisen.

 

Relaterede artikler:

Glem Brexit: I Storbritannien foregår der i øjeblikket en klimarevolution af dimensioner

Storbritannien er andet en uendelige Brexit-slagsmål. Der foregår i øjeblikket en klimarevolution, der giver alle andre lande baghjul…

 

Indenfor samme uge kunne 2 europæiske lande fejre lukningen af deres sidste kulkraftværk

Det er nu 3 lande i Europa, som har opnået total uafhængighed af kulkraft – og 6 andre er godt på vej. Danmark har indtil videre planlagt at følge trop først i …

Læs resten af …

 

Hvis man tror staten mangler penge ovenpå coronakrisen er der en overraskelse på vej

Det er for mange et overraskende og opløftende faktum, at Danmarks økonomi er misundelsesværdig kernesund, selv ovenpå coronakrisen. Det giver nogle oplagte muligheder for en omfattende og lukrativ grøn genstart af økonomien ifølge erhvervslivet og eksperter…

 

 

 

Kilder:

The Guardian, ecowatch.com, goodnewsnetwork.org, highviewpower.com, pressemeddelelse fra den britiske regering.

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.