Pakistan planter 10 milliarder træer ved at ansætte pandemiens arbejdsløse

Pakistans ledige får jobs i kæmpe træplantnings projekt

Pakistans regering hyrer titusinder, der er blevet ledige på grund af pandemien, til at plante træer over hele landet.

Projektet Plant for Pakistan er et fem-årigt projekt, der har taget fart under corona-krisen, fordi det samtidigt afbøder de økonomiske konsekvenser af pandemien.

Beplantningen af de 10 milliarder træer sker primært i landområder, og det er blandt andet akacie- og morbærtræer, der er en del af landtes oprindelige vegetation, som plantes i stor skala. Til sammenligning er der pt. omkring 1 milliard træer i hele Danmark.

Det store projekts primære sigte er at reducere stigende temperaturer og risikoen for naturkatastrofer som oversvømmelser og tørke forårsaget af klimaændringer.

Pakistan er en af de lande i verden, der vurderes til at blive hårdest ramt af klimaændringer og har allerede været hårdt ramt af ekstremt vejr de seneste år.

Plantning af træer vurderes samtidig at være det mest effektive værn mod klimaændringer på grund af træernes enorme evne til at opsuge CO2 fra atmosfæren.

Vil der eksempelvis verden over blive plantet 500 milliarder træer ville man kunne trække 25 procent, ca. 200 gigatons af den eksisterende CO2 ud af atmosfæren. (Ecowatch.com)

Det svarer til ca 2/3-dele af, hvad mennesket har pumpet ud i atmosfæren siden den industrielle revolution. (BBC)

Og det er hårdt tiltrængt; selvom vi vil være i stand til at reducere verdens CO2-udslip er der gennem tiden ophobet en stor mængde CO2, som medfører temperaturstigninger, ekstremt vejr og alle de deraf ødelæggende konsekvenser.

Professor Tom Crowther, ETH-Zurich

Den gode nyhed er, at der ifølge et nyt studie udgivet i det videnskabelige tidsskrift Science, er mere end rigelig af plads til at plante de mange træer der er brug for – endda uden at skulle inddrage landbrugsjord, ørken eller byzoner. (BBC)

Faktisk er der ifølge studiet plads til 1200 milliarder nye træer.

Ifølge det schweiziske studie er der i alt ”worldwide”, et område på størrelse med USA ledigt til beplantning af nye træer. Derfor er det langt fra umuligt at gennemføre massiv nyplantning med projekter som det i Pakistan og andre steder i verden.

Det går dårligt en dag uden, at man hører om nye træplantnings-projekter, der enten starter op, bliver udvidet, eller har fået endnu mere fart på.

Pandemien har været med til at accelerere den udvikling, og det lover godt for fremtiden, hvis det nuværende momentum fortsætter.

Forskerne bag studiet pointer dog, at nedbringelsen af CO2 i atmosfæren stadig forudsætter, at vi reducerer verdens CO2-udslip:

“Intet af dette fungerer uden reduktion af emissioner,” udtaler hovedforskeren bag studiet professor Tom Crowther til Time Magazine.

Selv hvis træplantningen begyndte i dag, ville det tage 50 til 100 år for de nye træer at opsuge de 200 gigatons kulstof, udtaler professor Crowther til The Guardian.

 

Relaterede artikler:

Man kan faktisk hive CO2 ud af atmosfæren – og det er billigere end du tror

Selvom vi opfylder Paris-aftalens mål om at reducere CO2, vil det langt fra være nok, fordi temperaturpåvirkningen fra de udledninger, som allerede er i atmosfæren, har en langsigtet effekt….

Læs resten af…

 

Ny rapport viser en tredobling af den globale sårbarhed over for havvandsstigninger

En ny rapport i det videnskabelige tidsskrift ”Nature”, viser at 3 gange så mange mennesker som hidtil vurderet kan være i farezonen p.g.a. havvandsstigninger og oversvømmelser. Mange storbyer er også alvorligt truede…

Læs resten af…

 

Droner planter 400.000 træer om dagen og målet er meget større

Mangrovetræer absorberer op til 5 gange så meget CO2 som træer i regnskoven, og det er sådanne træer, der via droner plantes i stor stil i …

Læs resten af …

 

 

Kilder: BBC, ecowatch.com, dr.dk, Time Magazine, thehill.com, sciencemag.org, reliefweb.int, CNN, nyhedscentrum.dk, The Independent, The Guardian.

 



BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her