Skal 2020 blive dit bedste år

Artikel af Nathalie Dahl – nathaliedahl.dk

Året 2020 kan måske blive dit allerbedste år, hvor du oplever nye muligheder og perspektiver. Nu er tiden inde til at opsummere, hvad det er sket for dig i løbet af 2019. Med begyndelsen af et nyt år er det også den tid, hvor man reflekterer over det nye år og man benytter lejligheden til at sætte sig nogle nye mål, som man kan følge i det nye år.

Sæt nye mål

De nye mål du sætter er selvfølgelig afhængige af dine ønsker og behov, der passer til dig på det sted du befinder dig i dit liv..

Hvad vil du egentlig? Hvad gør dig lykkelig? Hvad kan du gøre for andre?

Er det svært at svare på?

Forestil dig selv i fremtiden – se hvordan dit drømmeliv ser ud uden begrænsninger?

Hvis du vandt flere millioner i lotto, hvad vil du så gøre?

Din forestilling om dine mål skal være meget detaljerede.

Vær kreativ og brug din fantasi. Forestil dig alle dine vigtigste livsområder: Helbred og sund livsstil, familieliv, kærlighedsliv, arbejde og karriere, penge og økonomi, dit sociale liv, personlig udvikling og hobby, den bolig du drømmer om.

Forestil dig det liv, hvor du er totalt lykkelig.

Hvad ser, hører og føler du, når du forestiller dig, at du lever præcis som du ønsker dig?

Det er ligesom at se en film med dig selv i hovedrollen.

Prøv det, når du er alene og når du er totalt afslappet. Skriv så dine drømme ned på et stykke papir. Drømmene på skrift er dine nye målsætninger.

Du tænker måske, at “det er umuligt” eller at “jeg ikke er bedre end andre. Hvis de ikke kan, kan jeg slet ikke”, eller at “jeg ikke kan få eller opnå det store alligevel”. Hvis du tænker sådan, så mangler du troen på dig selv og din succes.

Det kan man arbejde på. Man kan få sig selv på sporet til den lykke du drømmer om.

Hvis du vil stille et spørgsmål til et menneske om deres ønsker, bliver svaret ofte at “jeg vil være rask og lykkelig”. Det er en forudsætning for at kunne opnå alt andet.
Når ethvert menneske forstærker sin krop og sin psyke med hverdagens mentale og fysiske træning, skaber vi sammen et mere sundt samfund.

 

Mental sundhed – Bæredygtighed – Klimaforandring

Hver år bliver et enkelt ord mere populært end andre. Mental sundhed har været populært i 2018, bæredygtighed og klimaforandring har været mest nævnt i 2019. Jeg vil foreslå, at i 2020 bliver ord som Nærvær, Omsorg, Godhed og Medfølelse sat i centrum. De ord er livsnødvendige i dag, og BEVIDSTHED er nøglen til dem alle.

BEVIDSTHED kan også hjælpe dig med at ikke at bedømme andre, at forstå dine potentialer og få det bedste frem i dig selv.
BEVIDSTHED er nødvendig for at kunne styre dit sind, dit liv og for at nå dine egne må -l og for at opnå de 17 verdensmål som vi alle gerne vil efterleve.

Tidligere var det præsternes opgave at lære mennesker om, hvad der er rigtigt, og hvad er det forkert. De gode kerneværdier fik børnene lært fra folkeeventyr og gode gammeldags tegnefilm, hvor kærlighed og godhed plejer at vinde. Sådan var det tidligere.

 

De 17 verdens mål og dig

I forbindelse med klimaforandring har vi sat os nogle fælles 17 verdensmål, der er skabt af FN. For at kunne nå disse 17 verdensmål, er vi nødt til at indse, at bagved alle de mål står der MENNESKER, med alle vore indstillinger, holdninger og vaner. Og det er vores vaner som er afgørende for, om vi kan gøre en forskel for os selv og andre, eller det hele mislykkes.

Så mennesker, som dig og mig skal arbejde på at ville og kunne ændre på vores dårlige vaner. Det kan vi gøre ved at være konstant bevidst om vores sunde tanker og gode intentioner.
Forståelse for at vi allesammen er forbundet, og enhver af os er en del af en større enhed, er desværre ikke til stede endnu.

Det kan du mærke når du gør noget godt for andre, – du bliver mere glad og mere lykkelig. Når du tænker på andres behov, bliver du selv til et bedre menneske.

Vi lever i en verden, hvor menneskers succes desværre stadig oftest  måles på de materialistiske ting. Men materialistisk velstand uden en velfungerende og kærlig familie er ikke nogen stor succes set med mine øjne.

 

Start med dig selv, hvis du vil ændre verden

Vores verden består af mange milliarder mennesker, og hvis hver person tager sig af sin egen livsstil, kost og opførsel, vil man opleve at verden bliver til et bedre sted at leve i.

De usunde vaner, som er ofte baseret på dine negative overbevisninger og arv fra din familie og kultur omkring dig, står i vejen for alle de positive ændringer. At kunne ændre på sine vaner er en kæmpe udfordring, og det kræver at man kan gå over sin komfortzone.

Du kan ikke ændre på vaner, hvis dit hjerte ikke er med. Forbindelsen med hjertet giver os ro. Men det er ikke naturligt for os, derfor er det noget vi skal lære, blandt andet med meditationer, som forbinder hjertet og hjernen.

Hvis man ikke har disciplin og selvforståelse,  giver vores hjerne os et kæmpe problem. Løsningen på det er at holde fokus på hjertet – at lære at føle forbindelsen.

Du kan også åbne hjertet ved at lære at lytte til andre. At lytte uden fordomme eller at træffe hurtige konklusioner, bare at lytte indtil person ikke har mere at sige.

Du kan også oprette forbindelsen med hjertet igen ved at praktisere daglige meditationer. De kan hjælpe dig med at føle livet hver dag og at træffe de rigtige beslutninger. Du kan starte med at finde gode guidede meditationer  der kan hjælpe dig videre.

Den anden vane, som gavner dig, er at lære at dele. Det giver dig et større ansvar for at tage dig af andre, vores land og vores planet. Når du hjælper andre, giver det dig som sagt følelse af glæde og dyb tilfredshed.

At få forståelse for dig selv, og ikke dine roller, kunne være det næste step. At være sig selv er ikke en let opgave for mange i dag. Selvom alt er i orden, prøver man at finde på noget, som ikke er i orden. Der sker på en måde en fornægtelse af sig selv.

Uden at forstå dine egne følelser og tanker, har du det svært ved at forstå andres følelser.
En ny vane med at være bevidst hjælper dig med at registrere, hvad du føler og tænker i løbet af dagen. Og på grund af en direkte forbindelse mellem dine tanker og handlinger, kan du selv kultivere de gode handlinger ved at styre dine tanker.

At være bevidst om dig selv vil også give dig succes på andre menneskes livsområder, som er baseret på en god kommunikation.

 

At lære at bygge et stærkt forhold

Mobiltelefon, Facebook og andre elektroniske opfindelser har ikke ført mennesker tættere sammen. Tværtimod. Mange har en dyb følelse af ensomhed.  Statistikken viser, at mange ikke er i stand til at dyrke et seriøst langt forhold fyldt med mening.

Ord som Nærvær, Omsorg, Godhed og Medfølelse kunne være meget aktuelle for at lære at være sammen, og er ikke være bange for at stå i vejen for hinanden. Samt for at få alle danskere til at tænke mere på vores danske kærneværdier, og også at leve efter kærneværdierne.

Nytår plejer at være en perfekt start til at implementere de gode vaner, som bringer dig ro og succes samt at komme tættere på verdens fælles mål.

 

Start dine gode vaner nu!

Hvis du er klar til at rydde op i dit liv og lære mere om, hvordan du kan implementere de gode vaner i livet, kan du  starte med at lære mere om, hvordan du kommer videre. Det er vigtigt, at man også får implementeret sine gode vaner. Og den bedste tid at starte er NU!

 

 

Relateret artikel:

Greta Thunberg   Var Greta Thunberg årets vigtigste person for klimaet?

 

Det gode liv   Det gode liv hvordan kommer man derhen?

 

  Boost dit humør, selvværd og præstationer: Metoder og videnskaben bag

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her