Taknemmelighed kan være vejen til mental sundhed

Taknemmelighed kan vise dig vejen til et bedre helbred. Taknemmelighed er den nye vej til at opleve mental sundhed.

Dette er selvfølgelig igen nogle voldsomme påstande, men der er faktisk gode beviser for at taknemmelighed giver et mentalt boost i en positiv retning.

Taknemmelighed giver mange afledte fordele, som personer der ikke er taknemmelige aldrig oplever. Vi kender allesammen disse mennesker, der tilsyneladende altid er i godt humør og har masser af overskud. Omvendt kender vi også de personer der altid er sure, de har som regel ikke noget at byde ind med og vil næsten aldrig gøre noget for andre. De udviser heller ikke taknemmelighed for deres situation, tværtimod har de opfattelsen af, at alle er imod dem.

Mental sundhed er et af tidens store emner. Der er i øjeblikket forskning i gang på Syddansk Universitet i at finde ud af, hvordan man rent faktisk får defineret mental sundhed, og dernæst hvad man eventuelt kan gøre for at opleve at være eller få mere mental sundhed.

Denne forskning er nået til nogle delkonklusioner. En af dem er bevidstheden, om at man faktisk selv vælger at tage ansvar, for at opleve mental sundhed gennem taknemmelighed. Man finder ud af at taknemmelighed faktisk giver et mentalt boost, der bringer ens liv hen i en positiv retning med færre dårlige dage, færre konflikter, bedre balance og dermed også bedre mental sundhed.

En ting er forskning, noget andet er erfaringer fra de personer der rent faktisk arbejder med disse ting til daglig.

Lifecoach Nathalie Dahl har den tilgang til taknemmelighed og mental sundhed, at det i meget høj grad er noget som man selv kan arbejde med. Man kan altså være meget bevidst om sine attituder og selv tilvælge at opnå bedre mental sundhed, ved blandt andet at udvise taknemmelighed overfor sine medmennesker og sin omverden.

Det er også vigtigt at forstå hvad taknemmelighed er for en størrelse. Taknemmelighed er ikke kun at man siger tak bare for høflighedens skyld. Du skal føle dybt inde i din krop, at du er taknemmelig for dig selv og dit liv, være glad og være bevidst om at du sætter stor pris på nogen eller noget. Du har sikkert lagt mærke til, at du vil gøre meget mere for en person, som værdsætter dig og respekterer dig.

Og omvendt vil du også ofte opleve, at du får du betydeligt mere, hvis du viser en person, at du er taknemmelig for vedkommendes handling.
Nogle gange vil du opleve at ting, som betyder meget for dig, somme tider opfattes en dagligdags selvfølgelighed. Du lægger mest mærke til de ting, som du ikke er glad ved, eller ting, som du ikke har. De fleste mennesker er desværre sådan.

Men ifølge Nathalie Dahl, og dermed også mange andre coaches, er det vigtigt at være meget bevidst om, hvad du bør være mere taknemmelig for i dit liv.
Faktisk er det erfaringsmæssigt bevist, at du kan ændre dit liv på kun få dage, hvis du begynder at blive mere taknemmelig.

 

Hvad kan man selv gøre?

Træn din taknemmelighed. Når du er taknemmelig, kan du ikke være negativ. Med taknemmelighed fjerner du din negative tankegang og begynder at tænke positivt, da du koncentrerer dig om de gode ting i dit liv. Vær bevidst om at du er glad for din situation og dit liv.

Vær bevidst om din taknemmelighed lige fra morgenstunden. Det giver en god start på dagen og kan påvirke din psykiske tilstand hele dagen. Du kan sige tak for din dejlige familie, for at du har det godt, for dit arbejde, for dejligt vejr, solen, havet, blomster om foråret, for at du kan se, høre, gå og for alle de muligheder du har. Du kan også udvise taknemmelighed for hvor priviligeret du er, at du er i live, kan tænke, nyde og elske både dig selv og alle omkring dig.

Taknemmelighed er altså i høj grad en træningssag. Men når du lever hver dag med din taknemmelighed vil den vokse. Efter nogen tid vil den tillærte taknemmelighed blive en vane, og du vil ofte opleve at både du selv og din omverden vil mærke en forandring til et mere positivt liv og dermed opleve mere mental sundhed.

 

Kilder: Syddansk Universitet, AnturiCompassionCenter.com, Mentorweb.dk.

 

Relaterede artikler:

Taknemmelighed er det nye sort: Overbevisende forskning og metoder

Taknemmelighed som livsstil er simpelthen noget som kan ændre folks liv radikalt i en positiv retning, når man begynder at praktisere det. Det er i hvert fald hvad al forskning i positiv psykologi viser….

Læs resten af…..

 

 

Udvis venlighed og bliv sundere: Forskningen dokumenterer ny trend i tiden

Det er blevet cool at være venlig, men er det bare en ny trend? Evidensbaseret forskning tyder på, at det at man udviser venlighed og empati og accept forbedrer ens humør….

Læs resten af…

 

 

Vinterbadning giver sundhed og velvære efter turen i de kolde bølger

 

 

 

 

Ledige kontorlokaler i Nyborg på Lindholm Business Center

Pancony Network viser dig Ledige lokaler i Nyborg som findes på Lindholm Business Center

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her