Vinterbadning giver sundhed og velvære efter turen i de kolde bølger

Oplev sundhed ved vinterbadning, og en følelse af velvære og stor lykke, som er resultatet af den kolde oplevelse når man hopper i de kolde bølger hele året. Den sunde følelse er noget du bør opleve sammen med en stor følelse af velvære der opstår ved vinterbadning.

Er det sundt at vinterbade?

Vinterbadning, sundhed og velvære giver dig en stor lykkefølelse og en glæde ved naturen. Når du springer i de kolde bølger, sørger kroppen for at der bliver frigivet en række signalstoffer i hjernen, og du kan ligefrem blive ”høj” af endorfiner. Det at bade om vinteren styrker immunforsvaret ved at de kolde bølger aktiverer dit immunsystem, og dit adrenalinniveau stiger til nye højder. Dette styrker kroppen og vil dermed også øge dit niveau af sundhed.

Vær med til at vinterbadning giver dig sundhed og velvære

Mærk årstiderne med vinterbadning

Med vinterbadning kan man selv mærke hvordan vinteren nærmer sig, direkte på egen krop og man kan selv opleve den helt specielle lykkefølelse, som det at bade om vinteren giver.

Er vinterbadning farligt?

Selvom din krop ofte reagerer ekstremt på det kolde gys, er vinterbadning slet ikke farligt for os. Tværtimod. Din krop er ganske enkelt designet til at kunne udholde de forskelle der er mellem varme og kulde. Selv om de nordiske farvande er mørke, dystre og kolde om vinteren, og at mange ligefrem vil føle, at der lurer noget farligt og uhyggeligt i havets dybder, så giver det kolde gys dig så store følelser af lykke og velvære at du vil opleve at vinterbadning ligefrem tiltrækker folk, der næsten bliver afhængige af det kolde gys hver dag.

Det er faktisk sådan at når kroppen rammer de kolde bølger, reagerer den relativt voldsomt. Mørkt, iskoldt vand er reelt livsfarligt, og pulsen vil derfor også hurtigt stige og på den måde sikre blodomløb til alle dele af din krop, der derved opnår en ny følelse af velvære.

Vinterbadning giver oplevelse sammen med sundhed og velvære

Vinterbadning som passion

Rikke udtaler: “Jeg havde aldrig forestillet mig at jeg kunne ende med at blive en passioneret vinterbader. Når jeg har hørt på folk, som himler op om hvor skønt det er har jeg mange gange tænkt at de er van(d)vittige, men efter at have oplevet det selv bliver jeg helt begejstret bare jeg tænker på det. Jeg kan næsten ikke vente med at komme i vandet igen.”

Vinterbadning – hvor ofte skal man gøre det?

Du kan starte med at vinterbade hele året. Hvis du ellers er sund og rask kan du begynde at vinterbade hele året rundt – også i de kolde måneder. Erfarne vinterbadere anbefaler dog, at man fortsætter med at vinterbade efter sommeren, og at man på denne måde langsomt vænner kroppen til det ”kolde gys”, som man derefter vænner kroppen til at elske. Som passioneret vinterbader begejstres man hver eneste gang man hopper i bølgerne og mærker det kolde gys der ofte bliver helt vanedannende.

Tips til dig, der vil vinterbade

Vinterbadning er sundt for kroppen. Vinterbadning er langt sundere, end det er farligt. Det er sundt at være vinterbader, hvis man bader fornuftigt og følger de enkle råd som enhver vinterbader bør følge. Man vil så opleve at vinterbadning giver bedre sundhed.

 

Vinterbadning og tilbehør

Vinterbadning tilbehør giver dig en god hjælp til de ofte lidt vanskelige forhold der når man udøver vinterbadning. Det rigtige tilbehør og udstyr gør det til en fornøjelse at kaste sig i de kolde bølger med stor ildhu og man kan få den fulde fornøjelse hvis man har anskaffet sig det helt rigtige tilbehør til vinterbadning.

 

Vinterbadning tilbehør og udstyr

Vinterbadning bliver sjovere med dette tilbehør og udstyr:

gode badesko

varm badekåbe

tykt og stort håndklæde

badebukser eller bikini

vinterbadetaske

Termoflaske med dejlig varm kaffe, the eller suppe så man hurtigt kan få varmen igen.

Vinterbadning viden og udstyr kan fås gennem Dansk Vinterbadeklub hvor du også får information, tips og tricks om vinterbadning. Der er ledige pladser i DanskVinterbadeklub.dk hvor man kan opleve vinterbadning og se de mange fordele ved vinterbadning.

 

Er det sikkert at vinterbade?

Ved vinterbadning er det vigtigt, at du har sikkerheden med i baghovedet, og at du bader sammen med andre der også kender glæden og passionen ved vinterbadning. Når man er sammen med andre, er det også sikkert at vinterbade.

vinterbadning der giver dig stor sundhed og velvære

Der er mange fordele ved at vinterbade

Man kan opleve de mange fordele ved at vinterbade når man opfører sig som man skal i de kolde bølger. Men man skal selvfølgelig passe på, at det kan være farligt at hoppe i det kolde vand uden af forberede sin krop på mødet med de kolde bølger.
Hvis du ikke kan komme op af vandet eller måske bliver taget af strømmen om vinteren, kan det i løbet af meget kort tid blive livsfarligt. Derfor er det vigtigt at du vinterbader sammen med andre med erfaring.

Vinterbadning og det kolde gys

Mange folk gyser ved tanken, men for de passionerede vinterbadere er det nærmest sådan at man bliver helt høj af at kaste sig i det kolde vand. Vinterbadning vil således bevirke at kroppen selv vil lære, at det slet ikke er farligt at vinterbade, men derimod styrker blodomløbet og giver en fantastisk velvære i hele kroppen.

Vinterbadning er lig med velvære efter turen i de kolde bølger. Derfor bør man unde sig selv at prøve vinterbadning, og selv opleve denne store følelse af velvære der følger med efter man har været en tur i de kolde bølger. Vinterbadning styrker sundheden, øger din velvære og giver dig en bedre livskvalitet.

 

Kilder: Slanklinie.dk, Mentorweb.dk, Appmera.com

 

Den ultimative guide til vinterbadning og hvorfor alle burde gøre det nu

 

 

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her