Fun Facts fra hele verden – viden du ikke vidste du havde brug for

Bid ikke i en Dragon’s Breath chili

Fun facts er gode som en hjernepause fra verdens mindre opløftende nyheder. Fun Facts er også en måde at komme verden rundt uden at krydse grænser i disse tider. Meget af nedenstående viden kan desuden fungere som en sjov ice-breaker i enhver konversation. For eksempel “vidste du at…”

Verdens stærkeste chili, Dragon’s Breath chili, ikke er til at spøge med? Man kan risikere at gå i anafylaktisk chok, hvor luftvejene lukker til og man dør.
Dragon’s Breath blev oprindeligt udviklet som et lægemiddel af forskere ved Nottingham University. Chilien kan bedøve huden ved berøring.

I Kina er ordet “censur” blevet censureret.

Alternativ afvænning fra sociale medier

En computer programmør fra San Francisco hyrede en kvinde til at give ham en lussing, hver gang han gik på Facebook og andre sociale medier. Ifølge programmøren blev hans produktivitet øget fra 35 procent til 98 procent. Ide hermed videregivet.

Den amerikanske præsident Calvin Coolidge (1923-29), havde en lidt barnlig humor. Calvin syntes det var vanvittigt sjovt at trykke på alarmklokken, og så gemme sig når Secret Service kom løbende.

Hvis hele verdens befolkning på omkring 7,8 milliarder mennesker stod skulder ved skulder kunne de alle sammen være på Lolland. Ifølge National Geographic ville hele verdens befolkning fylde omkring 1300 kvadratkilometer, som er det omtrentlige areal for Lolland. Det betyder samtidig, at hele verdens befolkning også kunne være i Los Angeles.

Omkring en ud af 200 mænd er direkte efterkommere af Djengis Khan, en af verdenshistoriens mest blodtørstige krigsfyrster. Djengis Khan var også bedstefader til Kublai Khan, der var den første kejser af Yuan-dynastiet i Kina.

Djengis Khan var på mange måder en travl mand

Af alle mennesker der nogensinde har levet på jorden, udgør dem der er i live i dag hele 7 procent. Det gælder summen af alle mennesker siden homo sapiens for første gang så dagens lys for omkring 50.000 tusind år siden.

I middelalderen fandtes der kun omkring 360 millioner mennesker i verden. Omkring år 1900 var der ca. 1,6 milliarder.

Verdens laveste befolkning findes i Indonesien, hvor gennemsnits højden for et voksent menneske er 157 cm (gennemsnit af begge køn).

Verdens højeste befolkning findes i Holland, hvor gennemsnits højden er 183 cm.

Gennemsnitshøjden er i øvrigt steget med omkring 11 cm i løbet af de sidste 100 år, grundet sundere levevis, bedre kost, færre sygdomme og bedre sanitære forhold.

Verdens længste stednavn findes i New Zealand

Det længste stednavn i verden har intet mindre end 85 bogstaver: Taumatawhakatangihanga-koauauotamateaturipuka-kapikimaungahoronuku-pokaiwhenuakitanatahu er beliggende i New Zealand. På dansk betyder navnet noget nær: Bakketoppen, hvor Tamatea, landæderen, manden med de store knæ, som på sin rejse gennem landet glider ned ad, klatrer op på og sluger bjerge, spiller på næsefløjte til sin hjertenskær.

Verdens mest almindelige navn er Muhammed. Det er en muslimsk tradition at navngive den førstefødte søn efter den islamiske profet.

 

Pingviner var engang kæmpestore og skræmmende

Facebook har flere brugere end den samlede befolkning i Kina, USA og Brasilien tilsammen. Facebookland er med sine 2 milliarder brugere på en måde det største land i verden.

Alle verdens myrer vejer omkring det samme som alle verdens mennesker. Der findes ca. 10 kvadrillioner (10,000,000,000,000,000) myrer i verden på ethvert givet tidspunkt.

Pingviner var engang nogle kæmper på omkring 180 cm. De vejede ca. 90 kilo og havde lange spydformede næb.

Føler du februar er kold i Danmark, er det ikke noget i forhold til verdens laveste temperatur nogensinde målt. Minus 62 grader blev målt ved Antarktis, og få åndedrag i denne temperatur vil få dine lunger til at bløde, hvorefter du dør.

Der findes et teknisk betegnelse for “frygten for lange ord”. Det hedder “hippopotomonstrosesquippedaliophobia”.

 

Kunne du lide ovenstående, vil du elske nedenstående

Relaterede artikler:

24 Fun facts til ferien: En overflod af absolut unyttig men interessant viden

20 historiske fun facts der overgår fantasien

Fun facts du ikke vidste du havde brug for at vide

10 fun facts om julen: Uundværlig viden til julefrokosten

10 fun facts til en varm og våd sommer

15 fun facts til afslapning og ferien

Interessante fun facts du bare må vide

Fantastiske fodbold fun facts du ikke kan leve foruden

Udvalgte fun facts fra hele verden

De 10 mest overraskende Fun Facts om foråret og påsken

 

Kilder: Videnskab.dk, wikipedia, bestlifeonline.com, vox.com, dailymail.co.uk, nationalgeographic.com.

 

 

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her