24 Fun facts til ferien: En overflod af absolut unyttig men interessant viden

Fun facts til de af jer der er heldige nok til snart at holde ferie. Nu har vores praktikant indsamlet en række fun facts til at koble af fra arbejde og pligter. Til alle jer andre: Tag en dyb indånding – tøm hovedet – tænk på ingenting – og kast jer derefter ud i en 5 minutters pause og smil af verdens forunderlige fun facts.

Makakaber har regnet den ud i Japan

1. FIFA world cup i 2022 skal finde sted i en by der ikke eksisterer. Verdensmesterskabet i fodbold afholdes i byen Lusail, men byen eksisterer bare ikke endnu! Den skal bygges inden da i Qatar.

2. I Japan stjæler Makakaber penge fra turister for at købe snacks i automater. Makakaberne er klogere end de ser ud, hvilket jo i forvejen er heldigt for mange af os.

3. Dronning Elisabeth er verdens største landejer. En sjettedel af al landjord tilhører den Engelske monark.

4. Amanda Jones, hvis far blev født som slave, stemte til det amerikanske valg i 2008, hvor Obama blev valgt som USA’s første sorte præsident.

5. Grise slår flere mennesker ihjel end hajer. Payback fra bacon.

Brødrene Wright på en kortere flyvetur i 1903

6. Verdens første flyvetur var kortere end vingefanget på en Boeing 747, og blev udført af brødrene Wright i 1903.

7. NASA har en bygning, der er så stor og høj, at den skaber sit eget vejr. Der dannes sågar regnskyer under loftet.
Bygningen er 160 meter høj og og bruges til bygning af rumfærger.

8. Det ydre rum indeholder mere vand end man lige tror. Der findes et enkelt reservoir af vand i det ydre rum, som indeholder 140 trillioner gange mere vand end der er er i alle verdenshavene tilsammen.

9. Den mængde vand der findes på jorden har været konstant i milliarder af år. Vandet går bare i evig cirkulation. På den måde er der faktisk en chance for, at det vand du drikker vand engang har været dinosaurtis. Skål.

11. At holde ferie forbedrer ens helbred, humør og evne til problemløsning.

Sig hej til din din nye ansatte

12. I 1994 mente den amerikanske tænketank RAND Corporation, der har bidraget til rumprogrammet og internettes udvikling, at vi ville have dyr som ansatte i 2020; for eksempel aber som chauffører.

13. Fra 1912 til 1948 var der under de olympiske lege også konkurrencer i kunst, såsom malerkunst, litteratur, arkitektur og musik. Man gad godt høre kommentatorsporet i de spændende opløb. Der blev i alt uddelt 151 medaljer i perioden.

14. Hitler gik stærkt ind for dyrevelfærd og var overbevist vegetar.

15. Cleopatra var mere græker end egypter og nedstammede fra en af Alexander den Stores generaler. Den berømte dronning af Egypten talte 9 sprog, nåede at gifte sig med to af hendes brødre, fik et barn med Cæsar og giftede sig efter dennes død med Cæsars general og ven Marcus Antonius.

Russiske mænd går stærkt op i indre hygiejne

16. Efter atomkraftkatastrofen i Chernobyl i 1986 blev folk anbefalet at drikke vodka for at neutralisere radioaktive toksiske effekter.

17. Omkring 10 procent af den russiske befolkning er alkoholikere.

18. I 2010 var der en trafikprop i Kina, der varede i 10 dage og bevægede sig en kilometer om dagen. Så tage lige en dyb indånding og glæd dig over, at du ikke er kineser næste gang du sidder fast i køen.

19. Det regner diamanter på Neptun, Uranus og Venus. På grund af det ekstreme tryk og høje temperaturer på planeterne, regner det med diamanter. Man skal dog ikke ønske sig til Venus, for der regner det også ind imellem med koncentreret svovlsyre.

20. Lægemiddelstyrelsen i USA tillader læger at rense sår med mider.

Imponer vennerne og lej en ananas

21. Der findes over 500 sprog, som under 10 mennesker er i stand til at tale.

22. Du ville kunne varme en kop kaffe op med energien fra lydbølgerne fra din egen stemme, hvis du råbte af kaffen uafbrudt i ca. 8 år. En iskaffe tak.

23. I det gamle Grækenland troede man, at rødhårede blev til vampyrer, når de døde. I dag ved man, at de heldigvis kun delvist havde ret.

24. I det 17 århundredes England var ananas så eksklusiv en frugt, at man kunne leje en ananas for en aften til at imponere vennerne med.

 

God ferie eller weekend og forhåbentlig gode grin og afslapning til alle.

 

Relaterede artikler:

Fun Facts fra hele verden – viden du du ikke vidste du havde brug for

20 historiske fun facts der overgår fantasien

En af historiens mest succesrige pirater var en kinesisk prostitueret, der blev kendt som Sydhavets skræk …

Læs resten af …

 

 

Fun facts du ikke vidste du havde brug for at vide

O.J. Simpson skulle oprindeligt have spillet Terminator, men filmselskabet mente ikke at han var troværdig nok som hensynsløs morder …

 

Læs resten af …

 

 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.