Interessante fun facts du bare må vide

Hvor ligger pyramiderne? I Nordøst Afrika selvfølgelig

Interessante fun facts er god underholdning og en velkommen afledning fra den overvejende negative nyhedsstrøm. Desuden kan de også bruges som en bekvem icebreaker i enhver samtale. Under alle omstændigheder bliver man klogere på verdens overraskende sammensætning:

 

Der er nok guld inde i Jordens indre til at dække hele planeten. Faktisk nok til at belægge hele Jordens overflade med guld i en højde på en halv meter, ifølge Discovery Magazine.

Sudan har flere pyramider end noget andet land. De fleste tror, at det er Egypten der har rekorden, men landet har kun sølle 138 pyramider mod Sudans 255.

Blåhvaler har de vildeste rekorder med mad og luft i maven

Humlebi-flagermusen er verdens mindste pattedyr. Dyret vejer ca. 2 gram, lever i Thailand og er på størrelse med en humlebi.

Blodkredsløbet i et barn er ca. 100.000 kilometer langt, hvis vener, arterier og kapillærer – blev lagt fladt ud. Som voksen har man ca. 60.000 kilometer yderligere; 160.000 km. eller hvad der svarer til 4 gange rundt om jorden. Utroligt men sandt.

Hornhinden og brusken er i øvrigt det eneste i et menneske, der ikke har nogen blodkar.

Filippinerne består af 7.641 øer. Det tal inkluderer ikke de tusindvis af sandbanker og andre landformer, der opstår under lavvande.

Blåhvaler spiser en halv million kalorier i én mundfuld – dens prutbobler er til gengæld så store, at der kan være en hest inde i dem.

Man krydser 3.901 broer på en enkeltrejse på den transsibiriske jernbane. Turen tager i øvrigt syv dage, hvor man passerer gennem 8 tidszoner fra Moskva til Vladivostok. Jernbanen er med sine 9.288 km den længste i verden, og siden 2002 har hele den transsibiriske jernbane været elektrificeret.

Diamantregn og guld i knæhøjde

Nogle typer svampe kan omskabe insekter til zombier og styre deres hjerne.
Den tropiske svamp Ophiocordyceps inficerer myrernes centralnervesystem. Når det først har været i et insekts krop i ni dage, har det fuldstændig kontrol over værtens bevægelser. Ifølge National Geographic tvinger den myren til at klatre i træer, for derefter at krampe og falde ned i den kølige, fugtige jord nedenunder, hvor svampe trives. Når den først er der, venter svampen til præcis middag med at tvinge myren til at bide i et blad og vente på døden.

Der er til dog masser af myrer at tage af. Alle verdens myrer vejer mere end alle verdens mennesker.

Hunde indsnusser gode lugte med deres venstre næsebor. Hunde begynder normalt at snuse med deres højre næsebor, og holder det der, hvis lugten kunne signalere fare. Men de skifter til venstre side, hvis det er noget behageligt som eksempelvis mad eller en parringspartner.

planeterne Neptun og Uranus regner det til undertiden med diamanter.

Sunde avocadoer er godt for reproduktionen

Avocado betyder testikel og er oprindeligt navngivet efter dette reproduktive organ.

Medicinske fejl er en af de største dødsårsager. Ifølge et forskerhold fra Johns Hopkins er 250.000 dødsfald i USA forårsaget af medicinske fejl hvert år. Dette gør lægefejl til den tredje hyppigste dødsårsag i landet.

Det er fysisk umuligt for grise at se op i himlen.

Den gennemsnitlige person bruger 60 % af en samtale på at tale om sig selv.

At bande kan lindre smerter. En undersøgelse fra Keele University viste, at frivillige, der brugte bandeord, kunne udholde smerte 50 % længere end dem, der ikke bandede.

Den menneskelige opmærksomheds spændvidde er nu kortere end en guldfisks.
I år 2000 var den gennemsnitlige menneskelige opmærksomhed 12 sekunder. Forskere har dog siden hævdet, at vi nu har kortere opmærksomhedsspændvidde (på 8,25 sekunder) end guldfisk, som kan fokusere i 9 sekunder. Interessant eller måske skræmmende fakta?

Har du lyst til flere forunderlige fun facts, er der nok at gå i gang med i nedenstående relaterede artikler:

 

20 historiske fun facts der overgår fantasien

15 forunderlige fun facts til ferien

Fun facts du ikke vidste du havde brug for at vide

10 fun facts om julen: Uundværlig viden til julefrokosten

Fantastiske fodbold fun facts du ikke kan leve foruden

Udvalgte fun facts fra hele verden

De 10 mest overraskende Fun Facts om foråret og påsken

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her