15 forunderlige fun facts til ferien

Dyk mellem 2 tektoniske plader på Island

Det er ferietid – og dermed også tid til at tage en pause fra den konfliktprægede nyhedsstrøm og grine af verdens forunderlige fun facts. Om ikke andet bliver du efter at have læst nedenstående bedre til at quizze, eller underholde med vigtig information om at …

1: Hummere tisser ud af deres ansigter. Det gør hunner sjovt nok for at tiltrække en mage.

2: Australien er bredere end månen. Månen er 3400 km i diameter, mens Australiens diameter fra øst til vest er næsten 4000 km.

3: Hvis du vil undgå myg fuldstændig, så flyt til Island. Landets lave temperaturer gør det umuligt for skadedyret at yngle. Island vokser i øvrigt med 5 cm. pr. år på grund af landets placering ovenpå 2 tektoniske plader der bevæger sig.

4: Du mister en stor procentdel af dine smagsløg, mens du er ombord på et fly. Dette kan forklare en del af de elendige måltider de serverer, og hvorfor du får lyst til den mest salte mad, mens du er i luften.

5: Bier kan stikke andre bier – som regel hvis de føler sig truet eller beskytter deres territorium. Du er med andre ord ikke den eneste, der er bange for at blive stukket.

6: Du har større risiko for at blive stukket af myg, hvis du har tøj på med farverne rød, orange og sort. Ifølge ny forskning skal du i stedet vælge hvide, blå eller grønne farver til sommeraftnerne.

Hollywood skiltet indtil 1949

7: Ligesom mennesker har koalaer faktisk unikke individuelle fingeraftryk. Hvis du placerer et koala- og et menneskefingeraftryk side om side, er de faktisk ret svære at skelne fra hinanden.
Koalaen er tidligere fejlagtigt blevet betegnet som “koalabjørn” eller “pungbjørn” da man, grundet dens ydre, førhen troede, den var en bjørn. Dette er dog ikke korrekt; koalaen er ikke en bjørneart men er pungdyr beslægtet med bl.a. kænguruen.

8: Hollywood-skiltet i Los Angeles lød engang “Hollywoodland”, men blev ændret i 1949.

9: Ifølge forskere ved Imperial College i London smider mennesker omkring 200 millioner hudceller hver time. Det er således ingen overraskelse, at vores hud udgør den største del af støvet i vores hjem.

Koalaens fingeraftryk ligner menneskers

10: Alle klovnefisk er født hanner. Det forklarer Marlin og Nemo fra filmen Find Nemo. Klovnefisk har evnen til at ændre deres køn senere.

11: Finland har flere saunaer end biler. Det lyder som et rigtig godt sted at være. Faktisk er det konsekvent rangeret som et af de lykkeligste lande i verden, hvilket giver god mening.

12: Hvis du spiller tennis i Wimbledon, er bandeord ikke tilladt. Derfor er dommere nødt til at lære bandeord på forskellige sprog for at håndhæve reglerne. Nok ikke det mindst sjove job i verden.

13: I Schweiz er det ulovligt at eje kun ét marsvin. Det betragtes som dyremishandling, fordi de er meget sociale væsener og bliver ensomme.

14: Mennesker er mere kreative under bruseren. Når vi tager et varmt brusebad, oplever vi et øget dopaminflow, der gør os mere kreative.

15: Åbenhed over for nye oplevelser er det stærkeste og mest konsekvente personlighedstræk, der forudsiger kreative præstationer inden for kunst og videnskab. Højere dopaminniveauer driver vores motivation til at udforske og booste kreativiteten, men er også forbundet med en øget risiko for psykisk sygdom.

 

Relaterede artikler:

Interessante fun facts du bare må vide

Fun Facts fra hele verden – viden du ikke vidste du havde brug for

24 Fun facts til ferien: En overflod af absolut unyttig men interessant viden

20 historiske fun facts der overgår fantasien

Fun facts du ikke vidste du havde brug for at vide

10 fun facts om julen: Uundværlig viden til julefrokosten

10 fun facts til en varm og våd sommer

Fantastiske fodbold fun facts du ikke kan leve foruden

Udvalgte fun facts fra hele verden

De 10 mest overraskende Fun Facts om foråret og påsken

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her