Apple hopper med på tech-bank bølgen og introducerer Apple Card

Apple Card er nyt kort fra Apple
Apple Card er lavet i titanium

De store tech-firmaer bevæger sig med hastige skridt ind på bankernes domæne, og Apple introducerer nu sammen med Goldman Sachs et nyt betalingskort, der ganske givet vil appellere til mange Iphone-brugere.

Apple Card lanceres i USA i første halvdel af august, og man kan sandsynligvis snart vente at se det i Danmark og worldwide.

Kortet fås også virtuelt på ens Iphone og lagres i Apple Wallet; det kan bruges ved at trykke på en iPhone ved en betalingsterminal.

Kortet fungerer sammen med Apple Pay, og giver ifølge Apple selv en masse fordele for deres brugere, som f.eks. rabatordninger og optjente “bonus-cash”; jo mere du bruger jo mere optjent. Så kan man jo selv regne den ud.

Apple Pay er en funktion, der lader iPhone-brugere sende penge i form af SMS beskeder. I stedet for at logge ind på en online bank eller app, kan man bare sende en besked til modtageren af pengene. Betalingsfunktionen er forbundet til dit kredit- eller debetkort via en digital pung, hvor pengene trækkes fra. I stedet for NemID, som vi kender det på de danske betalingsapps, bruger Apple deres egen Face ID eller Touch ID til sikkerhed. (Financer.com)

Facebook har modtaget drøje hug for deres indtog på de finansielle områder, senest med deres kryptovaluta Libra, der af alle de større centralbanker og IMF, bliver anset som en trussel mod  bl.a. landes selvstændighed.

Apple nyder dog lidt større troværdighed bl.a. på grund af, at de er bedre end Facebook til at passe på deres brugeres personlige oplysninger.

Alligevel er den generelle indstilling hos verdens ledende finansielle institutioner, at man skal være endog meget påpasselig med udviklingen og sørge for, at lovgivningen løbende bliver opdateret, for at beskytte forbrugere og lande.

Direktøren for IMF, Christine Lagarde

Som Direktøren for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde sagde i juni måned:

”Der vil sandsynligvis komme en betydelig disruption af det finansielle landskab i og med, at de store tech firmaer kan bruge deres enorme brugerdatabaser og dybe lommer til at tilbyde finansielle produkter baseret på Big Data og kunstig intelligens”. (Christine Lagarde)

Dette udgør en udfordring for finansiel stabilitet og effektivitet, fortalte Christine Lagarde på et ”high level” G20 seminar den 8 juni i Japan.

Apple Card er lavet i titanium og kan også bruges i butikker, hvor man i øvrigt kan betale med kreditkort.

En af fordelene ved kortet skulle være, at det ikke har noget kortnummer og heller ikke noget CVV sikkerhedsnummer, hvilket skulle gøre det mere sikkert at bruge.

Det har heller ingen udløbsdato, og der er ingen afgifter forbundet med at bruge det. (mobil.nu)

Det virker måske ikke specielt innovativt, at Apple kaster sig over en gammelkendt teknologi som et fysisk betalingskort, men ifølge flere betragtere er det en trend man ser hos alle de store tech-firmaer. Den traditionelle finansielle verden vil komme mere og mere under pres fra tech-giganter som Google, Facebook, Apple og Amazon. Betalingskort, kryptovalutaer og alternative lånemuligheder via de store tech-spillere er alt sammen en del af denne udvikling.

 

Relaterede artikler:

IMF: De store techfirmaer kan overtage bankverdenen med kunstig intelligens

 

Facebooks og Googles nye kryptovalutaer kan underminere nationalstaterne

 

 

Kilder: Techcrunch.com, apple.com, financer.com, mobil.nu, finans.dk

 

 

 

 



BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her