Internet of Things sikres ny ultra billig fremtid

Internet of Things bliver nu sikret med ny mobil frekvens som Net1.dk køber ultra billigt.
Energistyrelsen har nu tildelt teleselskabet Ice Danmark på portalen Net1.dk brugerretten til at anvende 450 MHz frekvensbåndet frem til 2037.

Med denne brugerret sikres det at Net1.dk kan anvende 450 MHz frekvensbåndet til deres fremtidige aktiviteter.
Aktiviteter der omfatter Internet of Things og andre mobile specielle anvendelser.

Blandt andet kan firmaer nu anvende lokale net for deres interne aktiviteter med langt større sikkerhed.

Net1.dk driver også et mobilt internet for alle sejlere og skibe der sejler i danske farvande. Det drives også på 450 MHz frekvensbåndet der er specielt godt egnet til kommunikation der skal være langtrækkende. Noget som de almindelige mobilnet er ekstremt dårlige til. Sejlere i danske farvande oplever at blot de er lidt udenfor kysten, så er mobildækningen yderst ringe.

Dette gælder alle de eksisterende nedværk inklusiv TDC der med store penge i ryggen ellers ville være oplagte til at påtage sig opgaven med at sikre danske søfarende en god mobildækning.

Sejlere og søfarende oplever at de reelt er uden mobiltelefon når de er sejlet ud, og befinder sig blot få sømil fra land.

Årsagen ligger i at 4G mobilnetværk er meget afhængig af præcise retningsantenner der skal pege rundt til alle 4 verdenshjørner, og her sparer man altid det område der peger ud over vandet. Dette er en simpel spareøvelse for at få lidt billigere drift af nettet. Deltagere i denne spareøvelse er alle de store selskaber: TDC, Telenor, Telia og 3 Mobil der alle ser stort på deres forpligtelse til at dække hele Danmark med mobilt signal.

Men Net1.dk har set fremtiden i at levere stabilt internet og telefoni over 450 MHz mobilnettet. Noget som alle der befinder sig i øde områder høster stor glæde af.

Telefirmaet Net1 opkøber derfor nu retten til 450 Mhz frekvensbåndet for blot 50.000 kroner frem til 2037, fordi de var den eneste forhåndsbyder til auktionen der skulle have fundet sted 23. juni 2020.

Derfor tildeles Net1.dk nu brugerretten til 450 MHz frekvensbåndet frem til udgangen af 2037 for blot 50.000 kroner.

Energistyrelsen havde ellers i deres intentioner set frem til en decideret auktion over retten til frekvensbåndet, men Energistyrelsen modtog kun en enkelt henvendelse – nemlig fra Ice Danmark, der derfor blev tildelt frekvensen.

På grund af at der ikke var andre bydere tildeler Energistyrelsen derfor teleselskabet Ice Danmark med Net1.dk retten til at anvende 450 MHz frekvensbåndet for denne ultra billige pris, der var en minimumspris sat af Energistyrelsen.

Net1.dk overtrumfer dermed alle de store selskaber som TDC, Telenor, Telia og 3 Mobil, der alle er ligeglade med de tyndt befolkede områder, og ser stort på deres forpligtelse til at dække hele Danmark med mobilt signal.

Denne 450 MHz frekvens fra Net1.dk sikrer at alle danskere nu får mulighed for at få et mobilt internet der dækker hele Danmark og det meste af Norden.

 

Relaterede artikler:

5G Internet stormer nu fremad

Millioner af mennesker er nu på internettet, når de arbejder og studerer hjemmefra, og for mange af dem er dette en helt ny situation med helt nye udfordringer med en stabil internet adgang.…

Læs resten af …

 

 

 

 

Torsdag er den nye fredag: En 4 dages arbejdsuge kan være lige om hjørnet

“Det mest overraskende er imidlertid, at den samlede produktivitet også stiger, trods færre arbejdsdage til samme løn” …

Læs resten af …

 

 

 

Kilde: Energistyrelsen, Mentorweb.dk, Net1.dk

 

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her