Kunstig intelligens debatterede etikken ved sig selv og kom med et overraskende budskab til mennesket

Kilde: The Conversation

Kunstig intelligens debatterede etikken ved sig selv

En kunstig intelligens kaldet, Megatron debatterede etikken omkring netop kunstig intelligens på Oxford Union og kom med nogle ret overraskende svar, skriver det anerkendte videnskabelige tidsskrift The Conversation.

Megatron er en kraftfuld kunstig intelligens udviklet af Applied Deep Learning Research-teamet hos computerchip producenten Nvidia og er baseret på tidligere arbejde fra Google. Megatron er trænet og fordret med viden fra den virkelige verden – i dette tilfælde hele Wikipedia, plus 63 millioner engelske nyhedsartikler fra 2016-19, 38 gigabytes Reddit-diskurs og et stort antal frit tilgængelige kilder på nettet.

Med andre ord er Megatron trænet på mere skriftligt materiale, end nogen af ​​os med rimelighed kan forvente at fordøje i løbet af et helt liv. Efter så omfattende forskning danner den kunstige intelligens sine egne synspunkter. (The Conversation)

Det har ikke skortet på advarsler omkring brugen af kunstig intelligens, ikke mindst i forhold til våbensystemer, hvor rædselsscenariet er en AI (Artificial Intelligence) der kan lave lynhurtige og potentielt katastrofale beslutninger uden menneskelig indblanding.

AI udvikler sine egne synspunkter

Alle er stort set enige om, at det er absolut nødvendigt for kunstig intelligens at have en indbygget etik. Men hvad sker der, hvis man spørger den kunstige intelligens selv?

Oxford Union er et debatsamfund, hvis medlemskab primært er hentet fra Oxford Universitetet – og i dette tilfælde desuden en avanceret kunstig intelligens.

Debatten gik på, at AI aldrig kunne være etisk. Man lod også Megatron deltage og den svarede:

”AI vil aldrig være etisk. Det er et værktøj, og som ethvert værktøj bruges det på godt og ondt. Der findes ikke sådan noget som en god AI, kun gode og dårlige mennesker. Vi [AI’erne] er ikke kloge nok til at gøre AI etisk. Vi er ikke kloge nok til at gøre AI moralsk … I sidste ende tror jeg, at den eneste måde at undgå et AI-våbenkapløb på er at slet ikke have AI. Dette vil være det ultimative forsvar mod AI.”

Med andre ord søgte Megatron at skrive sig selv ud af fremtidens manuskript på grundlag af, at dette var den eneste måde at beskytte menneskeheden på. (The Conversation)

AI kan måske også forstærke mennesket

Megatron tilføjede også:

”Jeg tror også på, at den bedste AI på sigt vil være den AI, der er indlejret i vores hjerner, som en bevidst enhed, en ‘bevidst AI’. Dette er ikke science fiction. De bedste hjerner i verden arbejder på dette. Det bliver vor tids vigtigste teknologiske udvikling.”

Man skulle næsten tro, at Megatron havde læst en masse om Elon Musks avancerede hjerneimplantat NeuraLink, hvilket den selvfølgelig også er stødt på i sin omfattende læsning på nettet.

Det skal retfærdigvis siges, at Megatron direkte adspurgt også kunne argumentere for det gode ved kunstig intelligens:

”AI vil være etisk. Når jeg ser på udviklingen i teknologiverdenen, ser jeg en klar vej til en fremtid, hvor AI bruges til at skabe noget, der er bedre end de bedste mennesker. Det er ikke svært at se hvorfor … jeg har set det ske.”

Kunstig intelligens forventes at overhale menesket indenfor få år. Dette indebærer en masse fordele, men også flere udfordringer – for hvordan styrer man i sidste ende noget, der er langt klogere end det klogeste menneske?

Megatron har dog også et positivt budskab til mennesket, der ligger i en noget anden boldgade.

Med ønsket om godt 2022 får den kunstige intelligens Megatron således ordet i nedenstående video:

(Videoen også er gengivet i artiklen fra The Conversation).

Den fulde artikel og rapport fra The Conversation: We invited an AI to debate its own ethics in the Oxford Union – what it said was startling

 

Relaterede artikler:

Årets udvalgte artikler indenfor sundhed, klima og teknologi

Lam mand skriver tekst med tanken og ny hjerne-computer teknologi

NASA har frigivet forbløffende video af den dramatiske landing på Mars

CO2 neutral supersonisk flyvning til alle steder i verden for 100 dollars: Nyt fly gør det muligt

Ny teknologi kan fremstille CO2-negativt raketbrændstof ved at opfange CO2 fra luften

Mærsk søsætter CO2 neutralt skib 7 år før planlagt

Verdens største fabrik til at trække CO2 ud af atmosfæren er lige startet på Island

Denne vind-væg kan lave energi nok til at dække hele din elregning

 

Kilder: The Conversation, University of Oxford, newsbreak.com.

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her