Midt i en corona-krise: Der er også væsentlige fordele

Kronik

En massiv reduktion af CO2 i atmosfæren

Uden på nogen måde at negligere det meget alvorlige i den igangværende pandemi, er det dog også relevant at se på, hvordan vi både på det personlige plan og på verdensplan kan få en række positive effekter af corona-krisen.

For det første er der ingen tvivl om, at den presserende klimakrise vil have gavn af den kæmpe reduktion af C02, der sker og vil ske i kølvandet af corona krisen. I Kina er der sket en reduktion på hele 25 procent i februar måned. (Los Angeles Times)

Satellitbilleder, der blev offentliggjort online af NASA, viser at den skadelige sky, der hænger over store dele af Kina, næsten forsvandt mellem 1. januar og 25. februar.

Præsident Trumps genvalg er også blevet meget mere usandsynligt, hvilket nok er en opløftende nyhed for mange, både hvad angår sikkerhedspolitik og klima.

”Står USA i en økonomisk krise, har Trump mistet sit bedste argument for, hvorfor han bør vinde. Få siddende præsidenter med en god økonomi har tabt et præsidentvalg.” (Politiken)

”Måske kan netop Trump uden sine populære vælgermøder, en sygdom der rammer hans kernevælgere i det ældre segment, kaos og en usikker økonomi få flere af hans støtter til at tvivle på, om de fortsat skal lægge deres liv i hans hænder, når de stemmer til november” “… Trumps tweets og populitiske retorik imploderer over for en virkelig alvorlig krise.” skriver Marcus Rubin i Politiken.

Tid til fordybelse eller at lære nye ting

På det personlige plan giver corona-krisen mange en tiltrængt pause fra hverdagens stress. Der er mere tid sammen med familien, og tid til at lære nye ting. Måske kan corona-krisen ligefrem et fungere som et ”wake up call”, hvor vi får tid til at revidere, hvad der virkelig betyder noget for os.

Der er tid til at gå lange ture i naturen, lære en ny hobby, lære et nyt sprog, lære at meditere, læse bøger og i det hele taget fordybe sig, hvad der sikkert kan være tiltrængt for rigtig mange mennesker.

Nogen vil måske ligefrem kaste sig ud i en forårsrengøring eller haveklargøring. Hvad det nu end er man kaster sig over, vil man måske opdage at tid og liv er vores vigtigste ressource og ikke penge og ting.

Ingen roser uden torne. Det omvendte er også tilfældet. Ingen torne uden roser.

Corona-krisen er et forbigående fænomen. Det er alle eksperter heldigvis enige om, også selvom det vil kræve en del af os at komme igennem den.

Og det er langt fra umuligt, at verden og vi selv personligt kommer klogere og stærkere ud af denne verdensomspændende udfordring.

 

Relateret artikel:

Er klimakrisen vor tids 2. verdenskrig og kan vi skimte en D-dag?

Måske er klimakrisen vores generationers 2. verdenkrig; traditionelle modstandere går sammen om at bekæmpe klimaændringerne, eller omvendt går sammen om at kæmpe for noget vi alle har kært…

Læs resten af …

 

 

Sæt grøn strøm til kloden – Danskerne er i førertrøjen

Danskerne sparer nu mere CO2 med ny grøn strøm i massevis. – Danskernes elforbrug i 2019 endte med et stort fald i CO2-udledningen, hvor en kilowatttime i de danske husstandes stikkontakter i 2019 faldt markant i forhold til året før, og vores fossile strømforbrug har aldrig været lavere….

Læs resten af …

 

 

 

 

 

 



BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her