Ny planteteknologi kan måske redde klimaet: 100 gange mere effektiv end træer til at opsuge C02

Grafik af Biosolar Leaf teknologien, fra Arboreas website

Britiske forskere fra London Imperial College og virksomheden Arborea har opfundet verdens første biosolare blad teknologi. Systemet kan ifølge forskerne rense luften 100 gange hurtigere end træer på samme areal.

Teknologien består af et system, der på store overflader kultiverer mikroalger og phytoplankton. Systemet kan fungere både i landskabet og på toppen af bygninger på samme måde som solcellepaneler.

De mikroskopiske stykker af biomasse bruger fotosyntese til at suge drivhusgasser ud af luften og producere ren åndbar ilt.

Udviklerne siger, at de kan rense luften for ​​kuldioxid, frigive mere ilt i atmosfæren og producere nærende planteprotein på samme tid. (The Guardian)

Professor Neil Alford, Imperial College London

Biosolar Leaf systemet er altså samtidig en bæredygtig kilde til organisk biomasse, hvorfra man kan få næringsstoffer til plantebaserede fødevareprodukter. (Pressemeddelelse fra Imperial College)

I første omgang laves der et pilotprojekt på universitetets område, men det er forhåbningen, at systemet kan bredes ud i hele verden. Større byer vil også af den vej kunne bekæmpe luftforurening.

“Luftforurening er en af ​​Londons mest presserende udfordringer. Gennem vores White City masterplan fremmer vi bæredygtige løsninger, der har potentiale til at forbedre miljøresultaterne i det vestlige London, i hele Storbritannien og i hele verden.” udtaler professor Neil Alford fra Imperial College til The Guardian.

 

Relaterede artikler:

Dybhavet har uanede fiskebestande og er måske løsningen på klimakrisen

 

Ny klimakøreplan for verden fra finsk universitet: Det er muligt at nå klimamålene i tide

 

Nye klimaberegnere hjælper vælgere og politikere med at træffe valg

 

 

Kilder: London Imperial College, The Guardian, goodnewsnetwork.org, arborea.io

 
 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her