Redaktionens udvalgte artikler fra 2020: Politik – kultur – livsstil og wellbeing

Redaktionens udvalgte artikler fra 2020 indenfor politik – kultur – livsstil og wellbeing, med en kort indledning:

2020 har været et omskifteligt år, – ikke mindst hvad angår arbejdsformer.

Covid-19 har medført en mindre arbejdsrevolution, hvor langt flere har arbejdet hjemme og hvor mange har fået langt større kontrol over deres egen tid. Mere tid i naturen og mere tid med familien.

Dansk film har brilleret med geniale spillefilm som Retfærdighedens Ryttere og Thomas Vinterbergs ”Druk” – sidstnævnte film har allerede vundet flere internationale priser og spås gode chancer for at vinde en Oscar.

Staten har til manges bekymring brugt store summer på økonomiske hjælpepakker. Heldigvis ser Danmarks økonomi ret godt ud, og ifølge førende økonomer er der ingen grund til bekymring for statens finanser – faktisk overhovedet ikke som man kan læse om i nedenstående artikler.

Ud over coronakrisen har verden også set fremkomsten af en ”infodemi”; et væld af misinformationer og konspirationsteorier på nettet og sociale medier, der ifølge FN, OECD og WHO truer både folkesundheden og selve grundlaget for vores demokrati; at mennesker og vælgere overvejende tager beslutninger på et oplyst, sagligt grundlag og ikke konspirationsteorier.

Det har medført kaos og har ramt USA ufatteligt hårdt. Med den nye amerikanske administration er der dog sket et markant skifte, og USA vil fremover sandsynligvis tage langt mere realistiske tiltag overfor både sundhedskrisen og klimakrisen.

2020 var også et bemærkelsesværdigt år, fordi forskere kunne måle en markant nedgang i støj på kloden, som sandsynligvis selv hvalerne har glæde af.

2020 var tillige året, hvor flere og flere fandt ud af, at de selv har en stor indflydelse på klimaforandringerne via deres egen adfærd; eksempelvis hvor let man kan disponere sin pensionsopsparing mere bæredygtigt. Det er ifølge eksperter 27 gange mere effektivt end at begynde at spise vegansk og holde op med at flyve tilsammen som den sidste artikel beskriver.

Hvis man skal runde det hele af, var der i slutningen af 2020 virkelig mange tendenser i politik, kultur, livsstil og well-being som tyder på, at vi får et rigtig godt nyt år i 2021.

 

Covid-19 krisen har medført en arbejdsrevolution og mere bæredygtig adfærd

Er mennesket født med en halv promille for lidt? Ny film fra Thomas Vinterberg

Bare rolig – staten kommer ikke til at mangle penge under coronakrisen og her er årsagerne

Nettet oversvømmes af bizarre konspirationsteorier der truer demokratiet

En Infodemi truer verden – Hvordan spotter man disinformation på nettet

Netflix dokumentar udråbes som den vigtigste i år og vil ændre din verden

Den store menneskepause: Stort studie registrerer en nedgang i støj på kloden på 50 procent

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.