Skovbadning guide til et mere aktivt liv i naturen der styrker helbredet og anbefales af læger

Skovbadning guide der viser dig et mere aktivt liv i naturen. Nu er skovbadning blevet en udendørs livsstil der er fuldt accepteret, næsten som et universalmiddel du kan bruge til at bekæmpe både fysiske sygdomme, og sygdomme der opstår fra stress.

Skovbadning er nu kommet for at blive i behandlingen af udbrændthed og stress, samt alle de sygdomme hvor hjernen bliver overbelastet af hverdagens problemer og udfordringer.

Mange sygdomme, både psykiske som udbrændthed og stress, og faktisk også fysiske sygdomme opstår af at hjernen ikke kan nå at styre både hverdagens problemer og din krops vitale funktioner. Man kan nævne eksempler som mavesår der opstår af stress, og nervøst betingede smerter i skuldre og arme der også opstår ved vedvarende kraftig stress. Stress kan tilmed have effekter på depression, infektion, autoimmune sygdomme som leddegigt, koronar hjertesygdom (åreforkalkning i hjertet) og nogle former for kræft. (Sundhed.dk)

Skovbadning bevirker at din krop slapper helt af, og så kan den koncentrere sig om at styre alle de vitale funktioner i din krop.

Skovbadning foregår både i skoven og faktisk også i naturen. Skovbadning har intet at gøre med søer og badetøj, men handler om at opholde sig i vores smukke natur og besøge vore skove. På denne måde sætter den gang i en masse helbredende processer i krop og sjæl der får mulighed for at stresse helt af.

Skovbadning er nu sat i system og man uddanner faktisk folk til at guide andre i, hvordan man får mest muligt ud af skovens sundhedsfremmende virkning. Du kan se mere her: MentorWeb.dk/skovbadningsguide/

Hvad er Skovbadning, hvordan foregår det og hvad er de præcise og målbare effekter af skovbadning?

Skovbadning handler om at ”bade” i de mange sanseindtryk fra skovens mange træer og føle naturen og dens nærvær. Det handler også om at være til stede i nuet og opleve skoven på en nærværende og sansende måde. Det handler dernæst også om at følge en bestemt praksis for at komme i en naturlig, positiv tilstand der er i pagt med de mange indtryk fra skoven og naturen.

Der er undersøgelser der viser, at en tur ud i naturen styrker dit immunsystem, sænker blodsukkeret, hjælper på din koncentration, dine indlæringsmuligheder og din hukommelse. Dit blodtryk falder til et normalt leje, dit syn og dine sanser skærpes, du oplever en følelse af velvære, mindsker dine smerter, hjælper på dit humør, og når din hjerne slapper af bliver den ofte mere kreativ.

Ifølge TV-lægen Peter Qvortrup Geisling er ”naturen sund for krop og sind, og vi kan blive langt bedre til at udnytte dens forebyggende og helbredende potentiale.”

Der er også behandlere der anvender skovbadning som en del af deres behandling, og ifølge dem har de duftststoffer, der findes i naturen også en betydning: Man mener at skoven har direkte effekt på immunsystemet, da mange træer udskiller “phytoncider”, som man har sat i forbindelse med et forbedret immunsystem.

Hvor må man skovbade?


I de danske statsskove må du godt gå væk fra stierne. I private skove skal du blive på stierne.

Opsøg gerne noget vild natur, som har vist sig at have den bedste virkning.

Sæt dig ned og træk så vejret dybt helt ned i maven flere gange. Så opstår der en dyb afslappet tilstand.

Anvend meditation et øjeblik, hvor du mærker efter hvordan hele din krop har det.

Lyt til skovens lyde. Luk øjnene og lyt til vinden i træerne, den dybe stilhed og hør fuglene synge.

Oplev alle de dejlige dufte i skoven. – blade, muld og blomsterne i skovbunden.

Gå lidt rundt med bare fødder på en afslappet måde og mærk på træernes stammer, mærk skovbunden under dine fødder.

Læg dig ned og kig op i trætoppene og betragt alle de fine farver på træernes blade.

Efter lidt tid vil du mærke, at din stress falder, at du bliver gladere, får bedre søvn, blodtrykket falder, du bliver bedre til at løse problemer og du får meget mere energi.

Skovbadning er den sikre metode til at du føler energierne strømme rundt i din krop.

Hvis du ligefrem strømmer over af energi kan du måske blive fristet til, at du og din partner afslutter skovbadning med en meget smuk oplevelse, der sikrer jer en helt fantastisk nydelse.

Skovbadning med en frisk gåtur der får blodet til at strømme frisk rundt i kroppen, kan godt afsluttes med en smuk og dejlig oplevelse af jeres kærlighed der fuldendes i skovbunden og som er den ultimative nydelse af naturen i skoven og som kan fremme kærligheden mellem dig og din partner.

Klik her og oplev skovbadning med fuldendt kærlighed og ultimativ nydelse af naturen. Du vil opleve at du med en fuldendt kærlighed opnår stor nydelse af hinanden og nydelse af livet, der vil blomstre op i naturens og skovens univers.

Skovbadning giver den gode oplevelse af den smukke natur og de store skove. Og hvis du og din partner fuldender oplevelsen med kærligheden sammen på bladene i skovbunden, oplever du en kæmpestor nydelse du aldrig glemmer og som kalder på mere.

Der er mange, der hele sommeren tager i skoven op til flere gange om ugen og fuldender kærligheden i skovbunden, blandt skovens blade, vindens susen i trækronerne og fuglenes kvidren.

Oplev Skovbadning med fuldendt kærlighed i skovbunden og se selv de mange facetter og oplev at det kun er fantasien der sætter grænser for, hvad man kan foretage sig i skovens hellige haller. Man opnår naturens friskhed, et solstrejf mellem skovens trækroner, nydelsen af de mange dufte, afslapning uden stress, bladenes farver, den bløde skovbund, hvor man eventuelt kan opnå den ultimative nydelse ved at besegle kærligheden til sin partner.

Skovbadning en helt gratis og er lige ved hånden for de fleste. Her i Danmark har vi masser af smuk skov og natur, der egner sig til skovbadning og sandsynligvis ligger det ganske tæt på, hvor du bor. Skovbadning er kommet for at blive med skønne naturlige oplevelser.

 

Relateret:

 

Skovbadning er det nye universalmiddel læger anbefaler til krop og sind

 

 

Ny eksperimentel medicin vender aldersrelateret nedgang i mentale funktioner indenfor få dage

 

Nyt studie: Det er muligt at vende de genetiske symptomer på aldring

 

 

Kilder:
Sundhed.dk, Mentorweb.dk, Peter Qvortrup Geisling, Mentorweb.dk/skovbadningsguide

 

 

Skovbadning der modvirker stress og depression og styrker din kærlighed til din partner

 

 

 

 

 



BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her