Beskat os mere – lyder opfordringen fra en række rigmænd – En hovedrig dansker er en af dem

En række rigmænd opfordrer til større beskatning af superrige

83 millionærer og milliardærer har underskrevet et åbent brev til deres regeringer med krav om øgede skattesatser på deres egne formuer for at skaffe kapital til gavn for samfundet i kølvandet på COVID-19 krisen og deraf følgende økonomiske vanskeligheder.

Underskriverne indbefatter to Disney-arvinger, Ben og Jerry’s is-medstifter Jerry Greenfield og borgere i en række andre lande som Spanien, England, USA, Holland, Rusland og andre.

Den hovedrige dansk-iranske entreprenør, Djaffar Shalchi er også blandt underskriverne, der blandt andet påpeger, at velgørenhed ikke er løsningen, og at man i stedet burde indføre en global formueskat, fordi uligheden i verden er blevet direkte uanstændig. Ulighed er ifølge flere eksperter ligefrem blevet en reel trussel mod demokratiet.

Man skal ikke være blind for, at raceurolighederne i USA  i høj grad også udspringer af den voldsomme ulighed, der er eksploderet gennem de sidste 30 år. Den eskalerende ulighed var før coronakrisen et af de varmeste emner i den forestående amerikanske valgkamp.

Dansk-iranske Djaffar Shalchi er også blandt underskriverne

”I modsætning til titusinder af mennesker over hele verden, behøver vi ikke at bekymre os om at miste vores job, vores hjem eller vores evne til at forsørge vores familier,” står der i brevet. ”Vi kæmper ikke i frontlinjen i denne nødsituation, og vi vil meget mindre sandsynligt blive dens ofre.”

En af underskriverne, den tidligere direktør for investeringsselskabet BlackRock, Morris Pearl påpegede det absurde i, at han rent faktisk var blevet rigere under pandemien, mens hundredtusinder havde mistet deres job og dårligt kunne betale husleje. “Og jeg arbejder ikke engang… det nuværende system fungerer simpelthen ikke”. (cbsnews.com)

Sammen danner underskriverne Millionaires for Humanity-projektet, som har opbakning fra velgørenhedsorganisationen Oxfam, samt Patriotic Millionaires, Tax Justice UK og Human Act som Djaffar Shalchi er medstifter af.

De har opfordret verdens regeringer til at skabe en “øjeblikkelig, betydelig og permanent” stigning i skattesatserne for “mennesker som os.”

”Regeringsledere skal tage ansvaret for at skaffe de midler vi har brug for, og bruge dem retfærdigt. Vi kan sikre, at vi  finansierer vores sundhedssystemer, skoler og sikkerhed tilstrækkeligt gennem en permanent skatteforøgelse på de rigeste mennesker på kloden” lyder det i opfordringen fra underskriverne.

“Menneskeheden er vigtigere end vores penge” slutter brevet.

Initiativet ligger i forlængelse af en de mest markante økonomer, Thomas Pikettys og en række amerikanske milliardærers forslag til, hvordan man kan udjævne den voldsomt stigende ulighed i verden.

 

Relaterede artikler:

Anerkendt økonom har 5 svar på den stigende ulighed

Det er ikke hr. hvem-som-helst, der i sin nye bog Capital et idéologie giver sit meget underbyggede bud på, hvordan vi løser problemet med den stigende ulighed…

Læs resten af …

 

 

Amerikansk hedgefond-milliardær: Den stigende ulighed kan føre til voldelig revolution i USA

Hedgefond-milliardær Ray Dalio opfordrer de amerikanske politikere til at erklære national nødtilstand overfor den stigende ulighed, hvis man skal undgå muligheden for en voldelig revolution. (Financial Times)

Læs resten af …

 

 

Superrige bedrager for milliarder og underminerer staten – En verden uden for lov og kontrol?

Svindel med udbytteskat på 410 milliarder bringer nyt fokus på de personer, der berøver staten for milliarder hvert år, i nært samarbejde med banker og såkaldte “formueforvaltere”…

 

 

 

Tung dyne kan bidrage til bedre søvnkvalitet og en god nattesøvn

Når en person føler tyngden af en tung dyne kan ligefrem føles som et blødt kram og denne følelse kan derfor hjælpe med til en bedre søvnkvalitet, så man har lettere ved at sove hele natten igennem….
Læs resten af …..

 

 

 

Kilder: cbsnews.com, goodnewsnetwork.org, altinget.dk, nyhedscentrum.dk, forbes.com, The Guardian, businessinsider.com.au.

 

 

 

 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.