Unikt omega-3 fedtsyrelipid kan revolutionere vores forståelse af hjernens udvikling og aldring

Ny forskning kan måske hjælpe hjernens elektriske signaler

Myelinskeder er isolerende membraner, der omslutter nerver, der letter den hurtige og effektive overførsel af elektriske signaler i hele kroppens nervesystem. Når myelinskeder bliver beskadiget, kan nerver miste deres evne til at fungere og forårsage neurologiske lidelser.

Med aldring kan myelinskederne naturligt begynde at degenerere, hvilket ofte er grunden til, at ældre mister deres fysiske og mentale evner.

Forskere fra Singapore har nu identificeret et særligt transportprotein, Mfsd2a, der spiller en afgørende rolle i reguleringen af ​​hjernecellerne, der er ansvarlige for at beskytte nerver med myelinskeder.

Resultaterne tyder på, at LPC omega-3-lipider kan styre en proces, der er kritisk for hjernemyelinisering. (neurosciencenews.com)

Vi sigter nu mod at udføre prækliniske undersøgelser for at afgøre, om kostens LPC omega-3 kan hjælpe med at genmyelinere beskadigede axoner i hjernen,” udtaler professor David Silver, seniorforsker på studiet. “Vores håb er, at kosttilskud, der indeholder disse fedtstoffer, kan hjælpe med at opretholde – eller endda forbedre – hjernemyelinisering og kognitiv funktion under aldring.”

“Profsessor Silver har arbejdet ihærdigt i at undersøge Msdf2a’s vidtrækkende rolle, lige siden han opdagede dette vigtige lipid transportprotein, og hentyder til de mange mulige måder at behandle ikke kun den aldrende hjerne på, men også andre organer, hvori proteinet spiller en rolle, ” udtaler professor Patrick Casey, dekan for forskning på Duke-NUS Medical School.

Professor Silver og hans laboratorium opdagede Mfsd2a og arbejdede tæt sammen med andre teams for at bestemme funktionen af ​​LPC-lipider i hjernen og andre organer.

Det nye studie er udgivet i Journal of Clinical Investigation.

Tidligere i år fandt amerikanske forskere ud af, at LPC-DHA-tilskud kan forhindre Alzheimers-relaterede fald i synsfunktionen og være nyttige for andre lidelser, hvor DHA-mangel og synsnedsættelse er almindelige.

Det er i forvejen kandt, at DHA er en vigtig bestanddel af nethinden i øjet. Fiskeolie eller omega-3 fedtsyrer kan derfor hjælpe med at opretholde øjensundhed, og beskytte mod aldersrelateret degeneration og reducere risikoen for tørre øjne.

DHA er en af ​​omega-3 fedtsyrerne i fiskeolie, og er desuden en vigtig strukturel komponent i hjernen. Tilstrækkelige niveauer af DHA er afgørende for hjernens udvikling og funktion. Omega-3 fedtsyrer er i tidligere studier blevet forbundet med forbedret kognitiv funktion, hukommelse og humør. De kan også hjælpe med at reducere risikoen for aldersrelateret kognitiv tilbagegang og neurodegenerative lidelser såsom Alzheimers sygdom.

 

Relaterede artikler:

Særlige fisk og olier selv i små mængder forbedrer din hjerne viser ny forskning

Stress øger voldsomt aldring men kan overraskende skrues tilbage ifølge Harvard studie

 

Kilder: Duke NUS Medical School, neurosciencenews.com, forbes.com, Journal of Clinical Investigation.

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her