De 10 bedste Sean Connery film præstationer gennem tiden – læs og se filmklip

Sean Connery, gentleman med sardonisk humor

For mange generationer står Sean Connery, som den bedste James Bond nogensinde.

Derudover medvirkede den skotske skuespiller dog også i et væld af legendariske film som for eksempel John Hustons, The Man Who Would Be King og ikke mindst Brian De Palma’s episke gangsterdrama The Untouchables, hvor Connery vandt en Oscar som den irske gadebetjent Jimmy Malone.

Den nuværende James Bond, Daniel Craig udtaler om Connery:

”Han definerede en æra og en stil. Humoren og den charme, han portrætterede på lærredet, kunne måles i megawatt; han hjalp med at skabe den moderne blockbuster.” (BBC)

Connerys karakteristiske stemme med Edinburgh accent har altid været en favorit blandt impressionister over hele verden.

Et gennemgående træk ved mange af Connerys karakterer var en god blanding af snedig, drillende humor, machismo og en ubesværet og ubekymret stil. Selvbevidst, men næsten altid med et glimt i øjet, der minder os om at vi ikke hele tiden behøver at tage os selv og alting alt for alvorligt.

Connery indspillede film i seks årtier

Med sine Bond-film i 60’erne – Dr No, From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball og You Only Live Twice sammen med Diamonds are Forever (1971) og Never Say Never Again (1983) blev han i flertalllet af afstemninger udråbt som den bedste James Bond nogensinde.

Med fare for at sige noget politisk ukorrekt var Sean Connery for mange mænd en rollemodel af den gamle skole – en gentleman machotype, der i dag er gået lidt af mode – eller i hvert fald kræver lidt mod at praktisere.

Connery der blev 90 år (1930-2020) indspillede film i seks årtier ” og var for mange ”the coolest man in the world”.

Den 3-gange Golden Globe-vinder spillede også fremtrædende roller i filmene Marnie (Hitchcock) The Name of the Rose, The Hunt for Red October, Highlander, The Rock, Finding Forrester og Indiana Jones and the Last Crusade.

Nedenstående er udklip fra nogle af Connerys bedste filmpræstationer, og sikkert en inspiration for mange til at gense nogle af filmens klassikere.

 

Relaterede artikler:

Er mennesket født med en halv promille for lidt? Ny film fra Thomas Vinterberg

Den norske psykiater og professor Finn Skårderud har lidt i sjov fremsat en teori om, at mennesket er født med en halv…

Læs resten af …

 

 

Sommeren er helt uventet igen blevet livsbekræftende varm og sexet, – men hvis man ikke synes det er lummert nok…

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiklen ligger under Kultur

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.