En tilførsel af hormonet kisspeptin kan øge hjerneaktivitet forbundet med tiltrækning viser ny forskning

Hormon forbedrer hjerneaktivitet hos mænd og øger seksuel tiltrækning. Det er måske en helt ny metode til at booste ens sexliv, ifølge forskere fra Imperial College i London.

Kisspeptin forøger tiltrækningen på det man ser og dufter

Et injektion af det reproduktive hormon kisspeptin forbedrer hjerneaktiviteten hos mænd i forhold til reaktioner på duft og visuelle tiltrækningssignaler.

Ny forskning viser en klar øget aktivitet i de områder i hjernen, der har med seksuel ophidselse og tiltrækning at gøre. Den ny viden kan vise sig at være en metode til at booste sit sexliv.

Resultaterne af det nye studie fra Imperial College i London, viser en tidligere ubeskrevet tiltrækningsvej hos mennesker, aktiveret af hormonet kisspeptin. Det kan fremover blive en potentiel terapeutisk metode til behandling af psykoseksuelle og reproduktive lidelser. (neurosciencenews.com)

Kisspeptin er et naturligt produceret hormon som er vigtig for reproduktion, og hormonet kan sandsynligvis bruges til at behandle seksuelle problemer, der har udspring i psyken og i forbindelse med fertilitetsbehandling.

Forskerne bag den nye forskning er i gang med at undersøge, om kisspeptin i sidste ende kan bruges til at behandle mænd med almindelige psykoseksuelle lidelser – seksuelle problemer, der er psykologiske, såsom lav libido. Holdet bag forskningen planlægger blandt andet at udføre forsøg hos patienter med lav seksuel lyst.

Dette kunne for eksempel også hjælpe par, der kæmper med ufrugtbarhed og barnløshed.

Tilbage i 2017 beviste forskerholdet, at kisspeptin kan forbedre, hvordan kroppen bearbejder seksuel ophidselse, men teamet har altså nu også opdaget en forstærkende virkning af kisspeptin i hjernevejene for menneskelig tiltrækning.

Tiltrækning er videnskabeligt set grundlæggende en proces, der udløser seksuel ophidselse, seksuel aktivitet og ofte reproduktion.

Dr. Alexander Comninos, Imperial College London

”Vi har fundet ud af, at kisspeptin faktisk kan forbedre behandlingen af ​ dufte og den måde man føler sig tiltrukket af ansigter på” udtaler Dr. Alexander Comninos fra Imperial College London.

I et forsøg med 33 heteroseksuelle mænd, hvor der blev brugt MR-hjerneskanninger, fandt forskerholdet, at kisspeptin udløste større aktivering i tiltrækningsprocesser i hjernen, når de lugtede til kvindelig parfume, og når de så kvindelige ansigter, sammenlignet med placebo.

Dr. Alexander Comninos, seniorlektor ved Imperial College London, og co-senior forfatter af studiet udtaler:

”Psykoseksuelle lidelser har en stor skadelig indvirkning på trivsel og kan være højst frustrerende ikke kun for de berørte, men også for deres partnere. På trods af det høje antal mennesker med disse lidelser er der i øjeblikket begrænsede behandlingsmuligheder.”

Øget tiltrækning kan også afhjælpe barnløshed

”Vores undersøgelse viser, at kisspeptin kan øge hjerneaktiviteten relateret til tiltrækning, og spændende nok er denne forstærkende effekt endnu større hos mænd med en lav seksuel livskvalitet.”

”Dette bygger på vores tidligere arbejde, der identificerede den rolle kisspeptin spiller i seksuel ophidselse. Nu har vi fundet ud af, at kisspeptin faktisk kan forbedre bearbejdelsen af dufte og ansigtsattraktion, som ofte er de første skridt til seksuel ophidselse. Vi håber, at vores voksende forståelse af, hvordan kisspeptin booster de dele af hjernen, der er involveret i tiltrækning og ophidselse, i sidste ende kan føre til nye måder at behandle mennesker, der er berørt… ”

Flere eksperter gør dog opmærksom på, at en sund livstil med mere motion og omlægning af kostvaner er det mest afgørende for ens libido på længere sigt.

 

Kilder: Imperial College i London, neurosciencenews.com, JCI Insight

Selve studiet: Kisspeptin enhances brain responses to olfactory and visual cues of attraction in men

 

Relaterede artikler:

Ny højprofileret Netflix-dokumentar vil ændre dine kostvaner og booste dit helbred

Dokumentaren, The Game Changers, der i øjeblikket kan ses på Netflix, er en semi-videnskabelig tour de force, hvor de færreste efterfølgende ikke vil overveje…

Læs resten af…

 

 

Ny medicinsk rapport: Periodevis faste kan forøge livslængde, hjernefunktioner og fysisk formåen

Forskellige typer af periodevis faste kan have ganske betydelige sundhedsfordele, som for eksempel stærkere fysik, og bedre hjerte -og hjernehelbred.

Læs resten af …

 

 

Lev længere og få det bedre: 10 tips til et godt liv

Ifølge bl.a. lægen Bertil Marklund skyldes vores folkesygdomme en og samme ting: Inflammation.

Heldigvis kan vi modvirke det med livsstils ændringer, der ovenikøbet gør os mere lykkelige og tilfredse …

Læs resten af …

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her