Mælkesyrebakterier kan sandsynligvis reducere symptomer på Covid-19 viser nye studier

Kilder: The Conversation og News-Medical.Net

Probiotika styrker immunsystemet via maven

Man har længe vidst, at probiotika, primært kendt som mælkesyrebakterier, regulerer vores immunsystem.

Nu viser nyt studie fra USA, at selv efter man er blevet smittet med Covid-19 kan man reducere symptomerne ved indtagelse af probiotika.

Du har måske før hørt om probiotika – de “gode bakterier”, der gavner vores helbred. Vi indtager dem på flere forskellige måder, ofte i fødevarer som eksempelvis A38 og kefir, eller som tabletter og kapsler.

De virker ved at hjælpe med at forhindre andre sygdomsfremkaldende bakterier i at inficere vores tarm. De kan også interagere med vores tarms immunceller og hjælpe med at regulere cellernes aktivitet i det komplekse tarmmiljø, hvilket er vigtigt for at forhindre inflammation. Op til 80 procent af kroppens immunforsvarsceller sidder i maven.

Nyere forskning tyder på, at generel modtagelighed over for smitsomme stoffer kan formindskes ved probiotika. Mere specifikt kan brugen af ​​probiotika påvirke tarmmikrobiota og påvirke det menneskelige immunsystem og dets inflammatoriske reaktioner. (news-medical.net)

Det behøver ikke være mere kompliceret end A38

Tidligere forskning har vist, at forebyggelse med mælkesyrebakterier især kan standse udviklingen af ​​øvre og nedre luftvejsinfektioner, og forbedre prognoserne i tilfælde af tilstødende lungebetændelse.

Probiotika kan med andre ord være en meget nyttig og lavrisiko metode til at mindske risikoen for og symptomerne på coronavirus sygdom.

Lige nu står vores immunsystem over for den konstante trussel om at skulle bekæmpe coronavirus, som har cirkuleret på rekordniveauer rundt om i verden siden fremkomsten af ​​den meget smitsomme omikron-variant. Der er begrænsede behandlinger tilgængelige for mennesker, der bliver alvorligt syge, og nuværende vacciner er ikke særlig effektive til at forhindre infektion hos personer, der ikke for nylig har taget en boostervaccine. (The Conversation)

Før man kaster sig over at indtage store mængder probiotika er det dog vigtigt at nævne, at forskerne selv understreger, at der skal flere studier til før at man kan sige noget helt entydigt på tværs af vaccinestatus og alder.

Det vigtigste for at opnå et sundt immunforsvar via sin mave handler helt overordenet om, at spise en sund og fiberrig kost:

“Den seneste forskning viser, at de, der spiser en sund kost med højt indhold af frugt og grøntsager, er mindre tilbøjelige til at udvikle alvorlig COVID. En fiberrig kost, der stimulerer tarmbakterierne, kan endda hjælpe dit immunsystem til at generere en stærkere respons på COVID-vaccination.” (The Conversation)

Resultaterne fra forskningen understøtter under alle omstændigheder, at vores sunde tarmflora er uundværlig i kampen mod COVID-19, men også mod en lang række andre sygdomme.

 

Læs evt. den fulde artikel på The Conversation: Probiotics regulate our immune system and could help fight off COVID – new research

 

Relaterede artikler:

Den anden hjerne? Ny forskning revolutionerer.

Dine mavebakterier er afgørende for din fysik, humør og personlighed

Hvordan håndterer man bedst den negative nyhedsstrøm: Læs eksperternes svar

Putin har forregnet sig: Verdens demokratier samles og situationen kan desuden accelerere grøn energi

Todelt søvn kan være mere naturligt: De glemte sovevaner fra før industrialiseringen

Stress får livets ur til at gå hurtigere. Afslapning og selvregulering bremser uret ifølge ny Yale forskning

Denne juice kan fremme sund aldring og give formen et boost ifølge ny forskning

Ny behandling mod eksem kan være på vej efter forskere har fundet overraskende årsag

Ny vejrtrækningsøvelse kan sænke blodtrykket bedre end træning og medicin viser nyt studie

Kaffe kan reducere risikoen for flere alvorlige sygdomme og øge mentalt velbefindende

 

Kilder: The Conversation, news-medical.net.

Nyere forskning omkring probiotika og covid-19:

medrxiv.org: Daily Lactobacillus Probiotic versus Placebo in COVID-19-Exposed Household Contacts.

ncbi.nlm.nih.gov: Probiotics in Prevention and Treatment of COVID-19: Current Perspective and Future Prospects.

journals.sagepub.com: Probiotic supplementation: A prospective approach in the treatment of COVID-19.

nature.com: The influence of the microbiome on respiratory health.

tandfonline.com: Probiotic improves symptomatic and viral clearance in Covid19 outpatients: a randomized, quadruple-blinded, placebo-controlled trial.

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her