Microdosing forbedrer mentalt helbred, humør og psykomotoriske evner viser nyt studie

Flere nye opdagelser omkring effekten af microdosing

Et nyt studie dokumenterer, at testpersoner der mikrodoserede psilocybin i 30 dage, viste større forbedringer i humør, mental sundhed og psykomotoriske evner end dem, der ikke mikrodoserede.
(neurosciencenews.com)

Neurovidenskaben er i gang med at dokumentere effekterne af bittesmå doser af LSD eller psilocybin, som af mange bliver udråbt som et vidundermiddel for vores hjerne, og ovenikøbet ser ud til at kunne modvirke depression.

Forskere er dog uenige om, hvorvidt fordelene nogle oplever ved microdosing er en placeboeffekt eller noget andet.

Tidligere studier har påvist ændringer i hjerneaktivitet og hjerneforbindelser efter enkelte små doser af LSD, der ligner det, der ses med større mængder af lægemidlet. Og en undersøgelse i Danmark viste, at en mikrodosis af psilocybin aktiverede næsten halvdelen af specifikke type serotoninreceptorer, som psykedelika virker på for at producere deres hallucinogene virkninger. (New York Times)

Det som brugere af microdosing typisk rapporterer om er øget koncentration, oplevelse, kreativitet og et bedre stemningsleje.

Doserne er så små, at der ikke er tale et egentligt trip, og virkningerne bemærkes mest over tid.

Dr. Walsh, University of British Columbia.

“Dette er den største undersøgelse af denne art til dato af mikrodosering af psilocybin og en af ​​de få undersøgelser, der involverer en kontrolgruppe,” udtaler Dr. Walsh fra University of British Columbia.

“Vores resultater med forbedret humør og reducerede symptomer på depression, angst og stress bidrager til den voksende videnskabelige samtale om det terapeutiske potentiale ved mikrodosering.”

Studiet der er udgivet i Nature-Scientific Reports fulgte 953 personer, der tog regelmæssige små mængder psilocybin og en anden gruppe på 180 personer, der ikke fik mikrodosering.

Deltagerne blev bedt om at gennemføre en række vurderinger, der tager udgangspunkt i mental sundhed, symptomologi, humør og mål for kognition. For eksempel blev en smartphone fingertryk-test integreret i undersøgelsen for at måle psykomotoriske evner, som kan bruges som en markør for neurodegenerative lidelser, herunder Parkinsons sygdom. Især personer over 55 år viste en positiv ændring i ydeevne i fingertryk-testen.

Der har inden for de sidste par år været omfattende forskning med psykedelika til behandling af både PTSD, angst, depression og afhængighed. Det er dog primært behandlinger med større doser og en terapeut tilknyttet et kortere samtaleforløb.

Microdosing har målbare effekter på hjernescanninger

Disse behandlinger har haft så bemærkelsesværdige resultater, at man ifølge flere eksperter er så langt fremme i test og undersøgelser, at det kun er et spørgsmål om tid før MDMA og psilocybin får deres endelige godkendelse som medicinske behandlinger.

Så langt er man på ingen måde med microdosing, og forskerne bag den nye undersøgelse påpeger da også, at selvom studiet viste positive resultater er der brug for mere forskning på området.

At microdosing er en stor trend, hvor mange bruger det både til at booste deres arbejdspræstation og eksempelvis selvmedicinere sig ud af depression, gør ikke forskningen mindre væsentlig. Der er ifølge flere eksperter også brug for, at man ser på effekterne af langtidsbrug af microdosing.

 

Relaterede artikler:

Den psykedeliske renæssance: Nye effektive behandlingsformer anerkendes medicinsk

Kan microdosing gøre dig klogere og lykkeligere: Neurovidenskaben dokumenterer ny trend

Psykedelisk medicin kan ifølge ny forskning kurere depression

Stoffet MDMA godkendes snart i behandlingen af PTSD efter overbevisende resultater

Hjerneforskere der studerede psykoaktiv medicin faldt over noget usædvanligt: Selvet er en illusion

 

Kilder: University of British Columbia, Nature-Scientific Reports, neurosciencenews.com, New York Times.

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her