Stort gennembrud i behandlingen af tinnitus med ny teknologi

Kilde: University of Auckland og Frontiers in Neurology

Ny polyterapeutisk behandling mod tinnitus kan ændre liv

Forskere fra New Zealand har tilsyneladende fået et stort gennembrud i behandlingen af den meget generende lidelse tinnitus. (University of Auckland)

Tinnitus er en oplevelse af indre lyd lokaliseret til ørerne eller mere diffust inde i hovedet. Lyden høres kun af personen selv og er ikke forårsaget af udefrakommende lydkilder. Tinnitus årsager er komplekse og har hidtil trodset succesfuld behandling.

65 procent af forsøgsdeltagerne, der prøvede den nye digitale polyterapeutiske tilgang, oplevede i løbet af 12 uger betydelige forbedringer. For nogle direkte livsændrende forbedringer.

Forskerne fra University of Auckland har søgt efter en behandling i de sidste 20 år, og det ser nu ud til at lykkes:

“Dette er mere betydningsfuldt end noget af vores tidligere arbejde og vil sandsynligvis have en direkte indvirkning på fremtidig behandling af tinnitus,” udtaler lektor i audiology, Grant Searchfield.

Nøglen til den nye behandling er en indledende vurdering fra en audiolog, som udvikler den personlige behandlingsplan, der kombinerer en række digitale værktøjer, baseret på den enkeltes oplevelse af tinnitus.

Fremgangsmåden inkluderer brug af en app på en mobilenhed, såvel som hovedtelefoner, nakkepudehøjttaler og et cloudbaseret “klinikinstrumentbræt”, der muliggør meddelelser og apppersonalisering.

Dr. Grant Searchfield, University of Auckland

”Tidligere forsøg har vist, at hvid støj, målbaseret rådgivning, målorienterede spil og andre teknologibaserede terapier er effektive for nogle mennesker noget af tiden,” siger Dr. Searchfield.

Der er ingen pille, der kan helbrede tinnitus.

“Det denne terapi gør er i det væsentlige at omkoble hjernen på en måde, der nedtoner lyden af ​​tinnitus til en baggrundsstøj, der ikke har nogen betydning eller relevans for lytteren,” siger Dr. Searchfield.

Påvirkninger fra tinnitus kan for hårdt ramte kan omfatte søvnbesvær, besvær med at udføre daglige opgaver og depression. Det kan også medføre nedsat koncentration, og give angst og høreproblemer.

Tinnitus opleves til en vis grad af 5-43 % af befolkningen afhængigt af definition.

Den nye digitale polyterapeutiske tilgang er smartphone baseret og en klinisk tilgængelig app forventes at være klar om ca. 6 måneder.

For det newzealandske team er de næste skridt at forfine deres prototype og lave større kliniske undersøgelser, der kan føre til godkendelse i USA og andre steder.

Det er i øvrigt, ifølge University of Auckland, muligt at deltage i forsøg med den nye app ved at henvende sig til på mail til Dr. Seachfield på g.searchfield@auckland.ac.nz.

Studiet fra University of Auckland er udgivet i Frontiers in Neurology: A randomized single-blind controlled trial of a prototype digital polytherapeutic for tinnitus.

 

Relaterede artikler:

Ny avanceret brille oversætter tale til tekst til stor gavn for døve og hørehæmmede

Højteknologisk plaster kan give klare ultralydsbilleder af indre organer

Havets tangskove absorberer lige så meget CO2 som Amazonas og kan måske brødføde verden

Kærlighedshormonet oxytocin kan måske reparere et skadet hjerte viser ny forskning

Olieselskaber tjener ublu summer på energikrisen og må brandskattes ifølge FN

Biomanipulerede hornhinder lavet af svinehud giver håb til millioner af blinde

Ruslands styrker i Ukraine ville blive udslettet som svar på et evt. nukleart angreb ifølge tidligere amerikansk topgeneral

Gennembrud i at nedbryde evighedskemikaliet PFAS kan føre til renere drikkevand

Hjernestimulation med svag strøm booster hukommelsen markant viser nyt studie

De rigeste i Danmark udleder 10 gange så meget CO2 som en gennemsnitsdansker

Skiftet til grøn energi kan spare billioner af kroner viser nyt stort Oxford studie

 

Kilder: University of Auckland, Frontiers in Neurology, biospace.com, scitechdaily.com.

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her